Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Diğer

Zehirlenen müşteriye tazminat!

İstanbul'da bir restoranda yediği yemekten zehirlenen müşteri, Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme restoranın, müşteriye 2 bin 500 TL tazminat ödemesine hükmetti

Yayınlanma:
Zehirlenen müşteriye tazminat!

Maks Gerşon, eşi ve arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’da lüks bir restorana gitti. Yedikleri akşam yemeği sonrası mide bulantısı ve kusma belirtileriyle hastaneye başvuran grubun, zehirlendikleri tespit edildi. Hastanede yapılan tedavi sonrası taburcu edilen Maks Gerşon, restoran yetkililerinden şikayetçi olup, bir de Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu.

Mahkeme, Maks Gerşon’un talebi sonrası dosyayı bilirkişi incelemesine sundu. Bilirkişiden alınan raporda da, “Hastalık tablolarının yedikleri yemek sonucu oluşan gıda zehirlenmesine bağlı Gastroenterit vakaları olduğu” yönünde görüş bildirildi. Restoran yetkilileri ise, başka müşterilerinden şikayet gelmediği bu nedenle kendilerinde yenilen yemekten dolayı değil başka yerden yediklerinden zehirlenmiş olabileceklerini ileri sürdü.

Mahkeme ise restoran yetkililerinin savunmasının yerinde olmadığına karar vererek, Gerşon’un belgesini sunduğu yemek bedeli ve yapılan sağlık harcamalarıyla birlikte uğradığı mağduriyet ve sıkıntı nedeniyle 2.500 TL tazminata hükmetti. Mahkemenin tazminat hükmü ardından savcılık, restoran yetkilileri hakkında dava açtı. (Sabah)

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler