Zehra Gençlik Olimpiyatlarına Gitti

Zehra Gençlik Olimpiyatlarına Gitti

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Sporcusu Zehra Döşüçukur, Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılmak üzere yola çıktı.
İlki 2010’da Singapur’da düzenlenen ve Nanjing’in ikincisine ev sahipliği yaptığı organizasyonda, 14-18 yaş arası sporcular 28 branşta mücadele edecek. Oyunlara 100’ün üzerinde ülkeden 3 bin 600 sporcunun katılması beklenirken Gaziantep’in yetiştirmiş olduğu ve Türkiye’nin taekwondoda 1 numaralı sporcusu olan Zehra Döşüçukur da Gençlik Olimpiyatları’na katılmak üzere Çin’e gitti.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Zehra’nn çok başarılı ve yetenekli bir sporcu olduğunu kaydedildi. Böylesi yetenekli sporcuların Türkiye’de zor yetiştiğinden bahsedilen açıklamada, "Zehra Döşüçukur, Gaziantep’te bulunan sporcular arasında Taekwondo branşındaki yeteneklerden bir tanesidir. Başarılı olmasının en büyük nedeni yetenek ile çalışmayı birleştirmesidir. Sporcumuzun Çin’den başarılı bir sonuçla dönerek hem ülkemizin hem de şehrimizin gurur kaynağı haline gelmesi bekleniyor" denildi.
Zehra Döşüçukur, Milli Takım kafilesi ile birlikte 11 Ağustos tarihinde yola çıktı, kafile 30 Ağustos’ta ise tekrar ülkeye dönecek.