Zeki Müren’in “manolya”sı İçin Otopark Küçültüldü

Zeki Müren’in “manolya”sı İçin Otopark Küçültüldü

1955 yılında ilk kez verilen Altın Plak ödülünü ’’Benim Güzel Manolyam’’ şarkısıyla kazanan sanat güneşi Zeki Müren’in şarkısına konu olan manolya ağacına 2008 yılında tescil tabelası koyduran Kadıköy Belediyesi “yaşamsal faaliyetlerini engellediği” gerekçesiyle ağacın yanında bulunan otoparkın bir kısmını yıktırdı.
Kadıköy Belediyesi 1955 yılında ilk kez verilen Altın Plak ödülünü ’’Benim Güzel Manolyam’’ şarkısıyla kazanan sanat güneşi Zeki Müren’in şarkısına konu olan manolya ağacına tescil tabelası koydurtmuştu. Anıtlar Kurulu’nun kararıyla “Anıt Ağaç” olarak tescillenen manolya ağacı için “yaşamsal faaliyetlerini engellediği” gerekçesiyle yanında faaliyet gösteren otoparkın bir kısmı yıkıldı.
“MORA BAYILIRDIM SENİ TANIMADAN”
Sanat Güneşi Zeki Müren, “Mora Bayılırdım” sergisiyle Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde anılıyor.
“Mora Bayılırdım” sergisinde İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Süsleme Bölümü’nü birincilikle bitiren sanatçının desen çalışmalarına ağırlık veriliyor. Kadıköy Belediyesi’nin ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın katkılarıyla hazırlanan sergi 19 Aralık’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde gezilebilir.