Zerrin Özgüle'den hakkındaki iddialara açıklama

Zerrin Özgüle'den hakkındaki iddialara açıklama

HASVAK Genel Merkezi tarafından “Bursa Şube Başkanının Görevden Alınması Hakkında Kamuoyu Açıklaması” başlıklı bir metin basın yayın organları ile paylaşılmış ve akabinde bazı gazete ve internet sitelerinde haber yapılmıştır. Basın açıklamasında bahsi geçen hakkımdaki gerçekdışı beyan ve ithamlara cevap olmak üzere bu yazı tarafınıza sunulmaktadır.

Kamuoyu açıklamasında, belgesiz ödemeler yapıldığından bahsedilmiştir. Başkanlığım döneminde yapılan tüm ödemeler belgeli olup, tüm kayıtlar Genel Merkez ile paylaşılmıştır. Son derece onur kırıcı ve gerçekdışı bu itham sebebi ile itham sahipleri hakkında yasal yollara başvuracağımın bilinmesini isterim.

Vakıflar Yönetmeliği’nin 18/3 maddesi ve Vakıf Senedinde belirlenen Vakfın kuruluş amacına amacına uygun olan ve Nilüfer Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan “HASVAK Sağlıklı Yaşam Parkı“ Projesinin sosyal medyadaki görselleri altına Genel Başkan tarafından yapılan yakışıksız yorumlar sebebi ile sözlü olarak görevimden ayrılma talebimi müteakip, görevime son verildiği Genel Merkez tarafından bildirilmiştir.

5 yıldan beri sürdürdüğüm HASVAK Bursa Şube Başkanlığı görevimi hiçbir çıkar gözetmeden büyük bir ihtimam ve vicdan rahatlığı ile yerine getirdim. Yaptığımız projeler Bursa, çevre iller hatta ülke çapında büyük yankı uyandırmış ve memnuniyetle karşılanmıştır. Gerek kişisel olarak gerekse de ortağı olduğum şirketler vasıtası ile Vakfın amacına uygun işler yapabilmesi için ciddi miktarlarda bağış ve yardım yapmış bulunmaktayım.

Gerek Vakıf Senedinde gerekse de Genel Merkez tarafından alınan hiçbir kararda şube başkanlarının 50.000,00 TL bedelin üzerinde yapacağı protokollerde yetkisinin kısıtlanması yönünde bir hüküm ya da karar bulunmamaktadır. Metinde bahsi geçen sınırlama hukuki değil keyfidir. Kaldı ki; bu proje Bursa Şubesi tarafından 2016 yılı “Sağlıkta Başarı Ödülleri” organizasyonundan elde edilen gelirle planlanmış olup, bu geceye Nilüfer Belediyesi yaklaşık 50.000,00 TL bedele tekabül eden sponsorluk desteği vermiştir. Yani aslında protokol bedeli 20.000,00 TL’dir. Projenin toplamda 200.000,00 TL(İki yüz bin TL) olan maliyetinin bakiye kısmı da yine Nilüfer Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Buna rağmen parka HASVAK adının verilmesi karşılıklı görüşme ve çabalar neticesinde kabul edilmiştir.

Kamuoyu açıklamasında HASVAK’ın bir sağlık vakfı olduğu ve hiçbir ideoloji ile adının anılmadığı ifade edilmek suretiyle kasıtlı ve kötü niyetli bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Bursa Şubesi, benim başkanlığımda hiçbir siyasi akım ya da ideoloji ile birlikte hareket etmemiştir. 2016 yılı “Sağlıkta Başarı Ödülleri” organizasyonu Nilüfer Belediyesi ile 2017 yılı organizasyonu ise Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilmiştir. 2017 yılında elde edilen gelir de yine vakfın amacına uygun olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisinin tefrişatına özgülenmiştir.

Son olarak; bahsi geçen protokolün görevimin sona ermesini müteakip iptal edilmesi ve daha sonra aynı şekli ile Genel Başkan tarafından imzalanarak Nilüfer Belediyesi’ne gönderilmesi, bir bardak suda kopartılan fırtınanın sebebinin kişisel olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Kamuoyunun takdirlerine saygılarımla sunarım.

Zerrin ÖZGÜLE