Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Mersin

Zeytin Üreticisini Güldürdü

Mersin’in Mut ilçesinde zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin düşük olmasına rağmen iki katına çıkan fiyatlar üreticiyi güldürdü.Geçen yıl 150 bin ton zeytin ve 20 bin ton zeytinyağı rekoltesine ulaşılan ilçede bu yıl rekolte, zeytinde...

Yayınlanma:
Zeytin Üreticisini Güldürdü

Mersin’in Mut ilçesinde zeytin ve zeytinyağı rekoltesinin düşük olmasına rağmen iki katına çıkan fiyatlar üreticiyi güldürdü.
Geçen yıl 150 bin ton zeytin ve 20 bin ton zeytinyağı rekoltesine ulaşılan ilçede bu yıl rekolte, zeytinde 70 bin ton, zeytinyağında ise 10 bin ton olarak gerçekleşti.
’Yok yılı’ olmasına rağmen fiyatlardan memnun olan üreticiler, bu yıl zeytinin kilosunun 3 liradan aşağı düşmediğini, geçen yıllar kilosu 6 ile 7 lira arasında değişen zeytinyağının kilosunun ise 12 liraya yükseldiğini belirterek, “Bu yıl zeytin ve zeytinyağından düşük üretime rağmen para kazandık” dediler.
Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü O. Levent Abaş, “Genellikle ilçemizde üretilen zeytinlerin yüzde 65’i sofralık olarak değerlendirilmekte geriye kalan yüzde 35 kısmı ise yağlık olarak işlenmektedir. Bugün itibariyle ilçemizde 13 adet kontini sistem zeytinyağı işletmesi ve fabrikası faaliyet göstermektedir. Ülke genelinde gerek periyodiste sistem ve gerekse bahar aylarında meydana gelen aşırı kuraklık ve fırtına sebebiyle bu yıl zeytin veriminde bir düşüş yaşanmıştır. Bu düşüşün doğal bir sonucu olarak da zeytin fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 90 oranında yukarı doğru çıkış göstermiştir. Örneğin geçen yıllarda zeytinyağının fabrikadaki fiyatı 6,50 ila 7 lira civarında iken bugün bu fiyat zeytin rekoltesinin düşük olmasından dolayı 11 ila 12 lira civarında seyretmektedir” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler