Zeytincilerden Saha İncelemesi

Zeytincilerden Saha İncelemesi

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye’deki zeytin üretim bölgelerini gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Akhisar’da Keskinoğlu Ailesi tarafından kurulan Ravika Köyü’nü ziyaret etti. Türkiye’deki zeytin üretim bölgelerini ziyaretlerini sürdüren Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Ayvalık ve Aydın’dan sonra üçüncü ziyaretini Akhisar’a gerçekleştirdi.
Akhisar Ticaret Borsası’nda, zeytin üreticileri, sanayicileri ve ihracatçılarıyla bir araya gelen ve sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Akhisar’da Keskinoğlu Şirketler Grubu Kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun doğduğu, bir zamanlar Osmanlı idaresinde olan ve daha sonra Yunanistan sınırlarında kalan Ravika Köyü’nün, değerli anısını yaşatmak, geçmişin zengin görselliğini ve doğal sadeliğini, yarınlara ve gelecek kuşaklara yansıtabilmek amacıyla Keskinoğlu Ailesi’nin, Manisa Akhisar’da, aslına uygun olarak 2002 yılında 100 bin metrekare alan üzerinde kurduğu Ravika Köyü’nü ziyaret etti.
Ülkemizden 75 farklı ülkeye zeytinyağı ihracatı gerçekleştiren ve ülkemizin en büyük ambalajlı zeytinyağı ihracatçısı firmaları arasında yer alan Ravika markasının sahibi Keskinoğlu Grubu’nun Kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun anısına kurduğu Ravika Köyü’nün son derece güzel dizayn edildiğini gözlemlediklerini belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, ailenin geçmişine sahip çıkmasının da takdir edilecek bir davranış olduğunu kaydetti.
Aynı zamanda Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu tarafından ağırlanan EZZİB Yönetim Kurulu, dönemine uygun olan malzemeler ile yapılan, köy meydanı, köy kahvesi, Drama Yağhanesi, köy muhtarlığı, berberi, konağı, ilkokulu, demircisi, değirmeni, bakkalı, camisi, nalbantı, marangozu, hayvan çiftlikleri ve müzesi bulunan Ravika Köyü’nü gezdi. EZZİB Yönetim Kurulu ayrıca, Keskinoğlu ailesine ait klasik arabalar müzesini de ziyaret etti.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’na mihmandarlık yapan Keskin Keskinoğlu, Ravika Köyü’nün tüm öğeleri ile, özenli ve uzun bir çalışmanın eseri olduğunu Balkan mimarisi ile birlikte Anadolu mimarisindeki motifleri içinde yaşattığını anlattı. Keskinoğlu, Bu anlamda, iki ayrı kültürün birbirine ne kadar yakın olduğunun da bir kanıtı olma özelliği taşıyor. Köyün müze bölümünde ise İsmail Keskinoğlu tarafından kullanılan klasik otomobillerin yanı sıra, 1900’lü yıllara ait birçok klasik otomobil de sergileniyor. İsmail Keskinoğlu’na ait kişisel eşyalardan bazıları da Ravika Köyü’nde görebilecekleriniz arasında yer almakta. Dönemin tüm özelliğini yansıtan antika eşyaları ve görkemli 1853 yapımı makineleriyle Drama Yağhanesi’ni keşfettiğinizde, neden taş baskı soğuk sıkım zeytinyağının; zeytinyağından daha fazlası olduğunu hissedebilirsiniz” diye konuştu.
Keskinoğlu Grubu’nun ekonomik hedeflerinden de söz eden Keskinoğlu şöyle konuştu; ”Hedefimiz her geçen yılki büyümemizi sürdürmek, ülke ekonomisine ve istihdamına sağladığımız katkıyı daha da yukarılara çıkarabilmektir. 2013’de 86 milyon dolarlık ihracat yaptık. 2014’te ise 100 milyon doların üstünde ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2014 yılında ciromuzu 1,1 milyar TL çıkartırmayı dünyanın 75 ülkesine gerçekleştirirdiğimiz ihracat ile bulunduğumuz ülkelerde konumumuzu güçlendirmeyi ve yeni pazarlarda yer edinmeyi amaçlamaktayız.”