ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Zihinsel Engelli Çocukların Topluma Kazandırılması” projesi kapsamında özel atletizm dersi verilen engelli çocuklar, olimpiyatlara hazırlanıyor.
Küçükçekmece Belediyesi’nin Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği, “Zihinsel Engelli Çocukların Topluma Kazandırılması” projesi kapsamında eğitim verdiği engelli çocuklar, olimpiyatlara hazırlanıyor. Küçükçekmece Belediyesi öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı da sağlıyor. Engelli çocukların; fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimlerini arttırmak amacıyla hayata geçirilen projede, 30 kişilik gruptan oluşan çocuklar, eğitmenler tarafından haftanın 5 günü atletizm dersi alıyor.
Atletizmin öğrencilerin hareketsizlikten dolayı oluşan rahatsızlıklarını iyileştirmeye yardımcı olduğunu ifade eden uzman eğitmenler, çocukların algılarının geliştiğini ve insanlarla iletişimlerinin güçlendiğini söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Osman Solakoğlu, spor salonunda verilen eğitimde zihinsel engelli çocuklar aynı zamanda ‘’Zihinsel Engelli Olimpiyatlarına’’ da hazırlanıyor.