Ziraat Fakültesi İnşaatinda Sona Yaklaşıldı

Ziraat Fakültesi İnşaatinda Sona Yaklaşıldı

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Ziraat Fakültesi inşaatının karkas kısmında son aşamaya gelindi.
4 bin 900 metrekarelik alan üzerine 13 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak şekilde planlanan Ziraat Fakültesi bina inşaatının karkas seviyesinde akademik ve idari personel bloğu tamamlanarak derslik bloğunda da sona yaklaşıldı. İçerisinde 25 adet derslik, 20 bölüm laboratuvarı, 2 stüdyo, 2 atölye, 90 metrekarelik alanda 63 kişilik seminer salonu, 104 akademisyen ve idari personel odası ile 400 metrekarelik kütüphanenin bulunacağı binada 200 metrekare kapalı alana 204 kişilik bir konferans salonu yapılacak. Yapılacak olan binanın giriş bloğunun arka kısmındaki 330 metrekarelik alana ise kantin ve 70 araçlık bir otopark yapılarak çevre düzenlemesinin de yapılmasıyla Ziraat Fakültesi binasının yapımı tamamlanacak.
"OKULUMUZ ’NEDEN ORDU ÜNİVERSİTESİ’ SORUSUNA CEVAP VEREBİLECEK SEVİYEDE"
İnşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ziraat Fakültesi inşaatının, iş programında planlanan tarihe göre devam etmekte olduğunu belirterek 2016 yılı başında binanın tamamen bitirilerek 2016-2017 eğitim-öğretim dönemine yetiştirileceğini söyledi.
Ordu Üniversitesi’nin gün geçtikçe geliştiğini ifade eden Yarılgaç, "Her geçen yıl eğitim yelpazesine yeni binalar, birimler ve programlar ekleyerek ’Neden Ordu Üniversitesi’ sorusuna birçok cevap verebilecek çağdaş değerleri özümsemiş bir seviyeye gelen üniversitemiz, nitelikli öğrenci yetiştirmeyi ve topluma hizmet etmeyi kendine ilke edinerek büyümeye ve gelişimini tüm hızıyla sürdürmeye devam etmektedir. Bu kapsamda 2014 Mart ayında inşaatına başladığımız Ziraat Fakültemizin kaba inşaatı toplamda yaklaşık yüzde 97’lik bir seviyeye ulaşarak Şubat ayı içerisinde de dış cephe giydirmesine başlanacaktır. İnşaatın ince işçiliğinin de tamamlanmasının ardından Ziraat Fakültesi, modern mimari yapısı ve üst düzey kullanım alanlarıyla öğrencilerin ve akademisyenlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kampüs alanımıza yakışır örnek bir proje olacak ve geleceğe daha umutla bakmamızı kolaylaştıracaktır" dedi.