"Zirve'de" davet polemiği!

"Zirve'de" davet polemiği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul konuşmasının ardından, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makam odasında bir araya geldi. Görüşme 25 dakika sürdü. 

Görüşmede, bazı bakanlar, yüksek yargı organları başkanları, kuvvet komutanları da bulundu.

 TBMM Başkanı Kahraman, TBMM’deki makamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Yüksek Yargı mensupları ve milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Kahraman, daha önceki TBMM açılışlarında da makamına davet ettiğini söyleyerek, “Akşam resepsiyondan önce bir araya geldik, Güzel bir şey” ifadelerini kullandı.

KAHRAMAN: HERKESİ DAVET ETTİM

Kılıçdaroğlu’nun davet edilip edilmediğine ilişkin soruya Kahraman, “Evet, onun herhalde randevusu vardı. Herkesi davet ettim. Akşam birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

Görüşmede Suriye’nin kuzeyinin gündeme gelip gelmediğine dair soruya Kahraman, “Sohbet vardı, temenniler var. Gündem sıcak, gündem ne zaman sıcak değil ki? Türkiye büyük devlet” dedi.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

TBMM'deki sürpriz görüşmeye Kılıçdaroğlu'nun katılmaması ile ilgili olarak Meclis Başkanı Kahraman'ın "Kemal Bey’in randevusu vardı, ben herkesi davet ettim, akşam resepsiyonda inşallah beraber olacağız” sözlerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Davet edilmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanı'na yalan söylemek yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

CHP Meclis Grubu’ndan yapılan açıklamada, "TBMM Başkanı’nın odasında yapılan toplantıya Sayın Genel Başkan’ın çağrıldığı bilgisi doğru değildir. Sayın Genel Başkan’ın bu görüşmeden haberi olmadığı gibi toplantıya da davet edilmemiştir" denildi.

KAHRAMAN KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

CNNTürk'ün haberine göre Meclis Başkanı Kahraman, daha sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu telefonla aradı, ekipler arasındaki iletişimde aksaklık yaşandığını söyledi.