Zlatan İbrahimoviç'ten dünyaya insanlık dersi

Zlatan İbrahimoviç'ten dünyaya insanlık dersi

Paris Saint Germain’de forma giyen İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic, Dünya Kupası'nda yaptığı büyük jestle tüm dünyanınm bir kez daha takdirini kazandı.

Brezilya’da gerçekleştirilen Dünya Kupası’nda yer alamayan Ibrahimovic, bu hakkı kazanan İsveç Zihinsel Engelli Milli Takımı’nın sıkıntısını duyunca yardıma koştu. Maddi olarak Sao Paulo’ya gitmeye gücü yetmeyen İsveç Zihinsel Engelliler Milli Takımı’nın kendisinden talep ettiği yardıma fazlasıyla karşılık veren Ibrahimovic, İsveç bayrağının Brezilya’da dalgalanmasını sağladı.

FORMA İSTEDİLER

Öğrenme zorluğu çeken gençlerden oluşan İsveç Milli Takımı’nın yardımcı antrenörü Stefan Jonsson, takımın 2014 Zihinsel Engelliler Dünya Kupası’na büyük zorluklarla gidebildiğini açıkladı.

Yolculuk, otel, yiyecek ve forma masraflarını karşılamakta zorlanan Johnsson, Ibrahimovic’in kapısını çalar. Yıldız futbolcudan forma masraflarını karşılamasını talep eden İsveçli çalıştırıcı, beklemediği bir cevap alır.

Takımın tüm masraflarını karşılayacağını söyleyen Ibrahimovic, Johnsson’dan sadece hesap numarası ister. Konuşmanın hemen ardından verilen hesap numarasına 30 bin pound gönderen İsverçli golcü, ülkesinin Zihinsel Engelliler Dünya Kupası’nda mücadele etmesini sağladı.

GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Yaptığı hareket ile genç sporcuların ve ülke federasyonunun gönlünü fetheden Ibrahimovic, yardımın açıklanmasını istememiş.

Olayın basında yer almasına engel olamayan 32 yaşındaki golcü, konu ile ilgili yaptığı açıklama ile yıldız futbolcuların nasıl davranmasını gerektiğini bir kez daha ortaya koydu. “Herkes futbol oynayabilmeli. Her cinsiyetten insanın, engelli olsun ya da olmasın bu spora ulaşabilmesi lazım” diyen Ibrahimovic adeta insanlık dersi verdi.

İsveç Milli Takımı olarak Dünya Kupası’na gitmeyi başaramadıkları için ne kadar üzgün olduklarını hatırladığını söyleyen yıldız golcü şunları söyledi:

“Daha sonra İsveç Zihinsel Engelliler Milli Takımı’nın Dünya Kupası’na gitmeye hak kazandığını öğrendim. Ancak maddi sıkıntılar nedeniyle turnuvaya katılmaları zor görünüyordu. Bu nedenle tüm gücümle bu takımın Brezilya’ya gitmesini sağlamaya kendi kendime söz verdim. Bu sporcuların Dünya Kupası deneyimini yaşamalarını çok istiyordum. Hiç düşünmeden maddi destek sağladım. Yaptığım büyük bir yadım değildi. Bu nedenle fazla konuşmaya gerek yok.”

AMKSPOR