Zorla evlendirilmeye akıllı telefon çözümü

Zorla evlendirilmeye akıllı telefon çözümü

Bakanlığın son buluşu ise gençlerin akıllı telefonlar ile bilgilendirilmeleri ve gençlerle resmi makamlar arasında ilişki sağlanması için hazırlanan APP programı.

Okul tatilinden sonra kullanılmaya başlanacak #meg adlı program sayesinde gençlerin zorla evlendirilmekten kurtarılacağını belirten İçişleri Bakanı Solveig Horn "Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar bundan böyle zorla evlilikleri önlemede kullanılacak. Gençler sosyal medyayı çok kullanıyorlar. Bizim de gençlerin bulunduğu sosyal medyada bulunmamız gerekiyor. Şimdi tam yaz aylarında gençlerin yanında olmalıyız. Çünkü göçmen gençlerin çoğu yaz aylarında evlendiriliyorlar" dedi.

İçişleri Bakanlığı Göçmenler Danışmanı Ubah A. Aden, zorla evlendirilmek istenen gençlerin APP programı sayesinde bakanlık ile temasa geçerek, zorla evlendirilmek veya ülkelerinde bırakılmak istenmeleri durumunda yetkililere bilgi verebileceklerini belirterek “program sayesinde aldığımız bilgiler doğrultusunda zorla evlilikleri önlemeye çalışacağız. Günümüzün gençleri akıllı telefon ve iletişim araçlarını kullanmakta çok akıllılar. Sosyal medya sayesinde çok hızlı haberleşiyorlar" dedi.