Zuckerberg’e Komşu Ol

Zuckerberg’e Komşu Ol

Geçtiğimiz günlerde Android cihazlar için yayınlanan Fecoder isimli uygulama, yaptığı yeni güncellemeyle Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in canını sıkacağa benziyor. Uygulama, yeni geliştirdiği özellikle Zuckerberg’in Facebook üzerinde kurduğu kapalı gruplara da ulaşabiliyor.
Yayınlanan ilk versiyonunda kişilerin gizlediği fotoğrafları bulma özelliği ile kullanıcının karşısına çıkan Fecoder, son güncellemenin ardından kişinin arkadaş listesinde olmayanlara gizli olan beğenilen fotoğraflar, yorumlanan fotoğraflar, yorumladığı mekanlar, beğendiği yerler gibi bazı özellikleri de kullanıcıların görmesini sağlıyordu. Eğlence kategorisindeki yeni uygulamalara ilk sıradan giriş yapan uygulamayı ilk haftada 25 bin kişi indirdi. Uygulama, son güncellemesinde kişilerin üye olduğu açık grupların yanında profilde gözükmeyen kapalı grupları görebilen bir özellik geliştirdi. Ayrıca kişiye gelen etkinlik davetlerini arkadaşı olmayan kişiler dahi uygulamayla görebiliyor.
Uygulama kullanıcılarının keşfettiği bir gizli özellik ise Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in açtığı Neighbor (Komşular) isimli 14 kişilik bir kapalı gruba ulaşmanızı sağlıyor. ID girilen kısma ’bemarksneighbor’ yazmanız durumunda “Şifre Algılandı” uyarısı veren uygulama, "Mark’a komşu ol" isimli programda gizli bir buton ortaya çıkararak, bu gruba katılma daveti yollamanızı sağlıyor.