1 asır sonra suya kavuştular

1 asır sonra suya kavuştular

İmecik Beydağları Yayla Şenlik Ağası Hamdi Sarıca’nın kendi imkanları ile başlattığı sondaj çalışması sonuç verdi. 130 metrelik sondaj kuyusundan su çıkarken, İmecik’te 100 yıllık hasret sona ermiş oldu.

Korkuteli İmecik Mahallesi’nde Şenlik Ağası Hamdi Sarıca’nın kendi imkanları ile başlattığı bir haftalık sondaj çalışmasının ardından nihayet su bulundu. Sarıca, "İmecik Mahallesi’ne suyun gelmesiyle gelecekteki torunlarımızın su problemini çözmüş olacağız. Sondajdan çıkan su mahallemizin içme suyuna kullanılacak. Sondajdan çıkan su artarsa ileriki yıllarda damlama sulama sistemini de hayata geçireceğiz" dedi.

SON OLARAK 15 YIL ÖNCE SONDAJ YAPILDI

Geçmiş yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) ve Köy Hizmetleri’nin inceleme yaptığı İmecik Mahallesi’nde su olmadığını söylediklerini hatırlatan Sarıca, son olarak 15 yıl önce sondaj yapıldığını ancak su bulunamadığını belirtti. Sarıca, "Ben de denemek için kendi imkanlarım ile 130 metre derinliğe sondaj vurdurdum. Bir haftalık çalışma sonrası su çıktı. 48 saattir yapılan denememizde suda bir eksilme olmadı" diye konuştu.

"EN MUTLU GÜNÜMÜZ"

İmecik Mahallesi’nin eski muhtarlarından Ali Yörük ise, "Bugün en mutlu günümüz. Yıllardır susuz olan mahallemiz suya kavuştu. Geçmiş dönemlerde Devlet Su işleri (SDİ) ve Özel İdare’ye dilekçeler vererek su bulunması için yazılar yazmıştık. Gelen ekip bu mahallede su yok dedi. Hamdi Sarıca kendi imkanları ile 130 metre bir sondaj vurdurdu. Şu an mahallede su çıktı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

"YILLARDIR SU SIKINTISI ÇEKİYORDUK"


Mahalle sakinlerinden Hakkı Kır ise, yıllardır susuzluk çektiklerini söyleyerek, "Beydağları’ndan gelen içme suyu yetersizdi. Su sıkıntısı yaşamaktaydık. Şenlik ağamızın desteği ile inşallah suyu kavuşmuş olacağız. Kendisine teşekkür ediyoruz Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.