1. ULUSLARARASI KOP GENÇLİK FESTİVALİ KARAMAN’DA YAPILACAK

1. ULUSLARARASI KOP GENÇLİK FESTİVALİ KARAMAN’DA YAPILACAK

Karaman, 8-11 Mayıs 2015 tarihleri arasında 1. Uluslararası KOP Gençlik Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festival için 60 ülkeden toplam bin 500 genç Karaman’a gelecek.
1. Uluslararası KOP Gençlik Festivali ile ilgili olarak, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi arasında bir protokol imzalandı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Karaman olarak bu yılın Mayıs ayında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye ve 60 ülkeden bin 500 genci ilimizde ağırlayacağız. Büyük fuar ve festival alanları oluşturacağız. 8-11 Mayıs tarihleri arasında KOP bölgesindeki üniversite gençliğinin yanı sıra, gençlik meclisleri, gençlik STK’ları, ulusal ve uluslararası gençlik kuruluşlarının katılacağı, gönüllülük temasının ağırlıklı olarak işleneceği panel, kültür-sanat, atölye çalışmaları ve konserlerin olacağı 1. Uluslararası KOP Gençlik festivali gerçekleştireceğiz. Türk Dil Bayramı kutlamalarının hemen öncesinde böylesine büyük ve güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için mutluluk verici " dedi.