"10 yıldır Trabzonspor'da oynuyormuş gibi hissettim"

"10 yıldır Trabzonspor'da oynuyormuş gibi hissettim"
3-1 kazandıkları Sivasspor maçının ardından açıklama yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ihtiyaçları olan 3 puanı aldıklarını belirtti.

Yanal "Bugün ligin ikinci bölümüne başladık. Kazanmamız gereken bir maçtı. Takım olarak eksiklerin konuşulduğu, transferlerin konuşulduğu dönemde ihtiyacımız olan 3 puandı. Sezon başından beri yeni bir uygulamayla baş başayız. Passolig uygulaması. Bugünkü seyirci tablosu biraz daha fazlaydı. Gollü müsabakaya denk geldi. Oyunda zaman zaman yaşadığımız savunmaya geçişte problemlerimiz olsa da istediğimiz sonucu elde ettiğimiz için sevinçliyiz. Oyuncuların tutumu, kazanma arzusu, ortaya koyulan arzunun karşılığının alınmasıydı önemli olan” dedi.

Yanal, Erkan Zengin transferiyle ilgili olarak İsveç'e gitmesinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Erkan, yaklaşık 21 gündür antrenman yapmadığını ifade etti. Sadece fiziksel antrenman yapmış ama topla oynamamış. İlk kez dün topla oynadı. Bugün de biraz bunun getirdiği etkiyle oynatmayı düşünmedik. Takım arkadaşlarıyla nasıl bir ilişki içinde olacağını kestirememiştik. Ama en azından oyunun akışında Erkan’ı kullandık ve hazır olmasa da önemli katkısı olacağını düşünüyorduk.

Trabzonspor’un çıkarları ve menfaatleri için nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız. Bugün transfer gerekliyse bunu yapacağız. Ben ilk kez bir oyuncuyu almaya gitmedim. Geçen dönemde burada çalıştığımda da yönetici arkadaşlarla birçok transfere gittik ve transferlerde de başarılı olduk. Erkan sürüncemedeydi. Bu durumu netleştirmek için görev bölümü yaptık. Oldukça da doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Erkan benim oyuncum. Onunla uzun süre çalıştım. Şu anda Trabzon’da neler yapabileceğini o da gördü. Tercih yapması gerekiyordu. Tercihini de bizden yana kullandı."

ERKAN ZENGİN: "10 SENEDİR BURADA OYNUYORMUŞ GİBİYDİM"

Maçta iki asist yapan Erkan Zengin maç ardından yaptığı açıklamada, kendisini 10 yıldır Trabzonspor'da oynuyormuş gibi his ettiğini belirterek, "Trabzonspor taraftarları bana sahip çıktı ve bu duyguyu hissettirdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Sanki 10 senedir burada oynuyormuşum gibi bir ortam yaşattılar bana. O yüzden hiç zorluk çekmedim. İnanılmaz derecede mutluyum. Trabzonspor’a imza attığım için çok mutluyum. Allah’ıma şükürler olsun bana burayı nasip etti. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu.
Erkan, takımda çok kaliteli futbolcular bulunduğunu belirterek, "Zaten çok kaliteli futbolcularla oynuyorum. Herkes sahada ne yaptığını biliyor. Doğru koşular, benim de pasımla çok güzel goller oldu. Daha da güzel olacak. Daha çok goller atacağız ve yukarılara doğru tırmanışımız devam edecek. Trabzonspor taraftarları, bu insanlar benim konuşmalarımdan nasıl bir insan olduğumu anlarlar. Trabzon halkı candan insanlar. Umarım bundan sonra desteklerine devam ederler, ben de yüreğimle oynamaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.
Erkan, 20 gün sonra topa ayak vurduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"20 gündür topa değmiyordum. İlk defa dün dokundum, bir de bugün. İnşallah daha iyi olacağım."

SİVASSPOR CEPHESİ

Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, şansız bir gece yaşadıklarını belirterek, "Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Kırılma anları vardı. Gereksiz penaltıyla geriye düştük. Sonra kurtardık. Oyunu çevirebiliriz diye düşündük. Pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. Oyunun sonlarında düştük. Skoru kurtarmaya çalışırken arkada pozisyonlar verdik. Çok çabuk şekilde bunu unutmamız lazım. Basit hatalar yapıyoruz. Daha fazla çalışıp bu hataları minimuma indirebilirsek güçlü bir Sivasspor görebiliriz” diye konuştu.