- “100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye” Projesinin Değerlendirmesi Arü’de Yapıldı

- “100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye”  Projesinin Değerlendirmesi Arü’de Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP)” kapsamında Ardahan Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından uygulanmakta olan “100. Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye” projesinin değerlendirme toplantısı Ardahan Üniversitesi Yenisey Konukevi’nde yapıldı.
8 Ocak 2015 Perşembe günü düzenlenen yemekli toplantıya Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ve Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Küçük ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile projenin koordinatörü Yrd. Doç Dr. Levent Küçük katıldı.
Yemekte konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, projenin Türk ve Ardahan gençliğinin Çanakkale konusunda bilinçlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca Vali Deniz, “100. yıl dönümü ile anılacak olan Çanakkale Savaşları konusunda toplum bilincini ayakta tutan ve kamuoyunu harekete geçiren bu tür projelerin her zaman yapılması gerekmektedir.” diyerek, projenin tarihi ve toplumsal işlevinin çok önemli olduğunu ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Korkmaz ise, “Birine hak etmediği bir şeyi verirseniz, eninde sonunda ihanet eder. Bu topraklar için verdiğimiz mücadeleye bakınca, Anadolu’yu hak edenin bizler olduğunu çok net görürsünüz.” diyerek, “100.Yılında 100 Gençle Çanakkale’ye” projesi kapsamında 2014 yılı Aralık ayında Ardahan Üniversitesi’nde düzenlenen paneldeki tespitlerini hatırlattı.
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı 1. Çağrı döneminde uygulanan projenin koordinatörlüğünü yürüten ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, “Gerçekleştirilen bu proje, 100. Yılında Çanakkale’nin anlaşılması, anlatılması ve yaşatılması için çok büyük önem arz etmektedir. Çanakkale bir toplumun varoluşudur, yeniden doğuşudur.” diyerek bu bağlamdaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.