“12 eylül darbesini yapana ben hakkımı helal etmem“

“12 eylül darbesini yapana ben hakkımı helal etmem“

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1 Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen “Birlik ve Beraberlik Gecesi’nde” partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Bakan İdris Güllüce, Türkiye’nin ayağa kalkmaya ve kendini toparlamaya çalıştığı zamanlarda içeride ve dışarıdan Türkiye’ye bir problem olduğunu belirterek, “Rahmetli Adnan Menderes diyor ki; ‘Yeter söz artık milletindir, bu millet kendini yönetecektir, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir.’ Dolayısıyla buna uyulması lazım, seçimi de amansız bir çoğunlukla kazanır. Türkiye’de çarık bulamayan millet ayakkabı giymeye başlar. Ekonomi bir noktaya doğru gelir. Fakat CHP bakar ki, iktidar olamayacağım bir şey yapmam lazım der. CHP tepesindeki zat, darbeler meşrudur der ve 27 Mayıs’ı yaptırtmayı emreder. Ondan sonra Cemal Gürsel’i bulurlar baş yaparlar ve darbe sonucu milletin oyuyla seçilen Başbakan’ı, Cumhurbaşkanı’nı tüm milletvekillerini alır yarın temelini atacağımız Yassıada’ya götürürler. Rüştü Erdelhun Paşa Mustafa Kemal Atatürk’ün daha alt rütbeli cephe arkadaşıdır. Sen nasıl Demokrat Partililerle birlikte olursun demokrasi söylersin diye Yassıada’ya onu da götürürler. Sonra bir gece CHP talimat verir ve başbakan asılır. Yetmez, 2 bakanı daha asın diye talimat verir, 2 bakan daha asılır. Sonra profesörlere derhal anayasa hazırlayın der ve bu anayasada başbakan asmayı bayram olarak kutlamamız lazım der. 12 Eylülden önce 27 Mayıs bayramdı. Başbakan asılmış, ülkenin utanç duyması gerekirken seçilmiş bir adamın asılmasını CHP bayram olarak 20 sene boyunca bu memlekette insanlara kutlattı. 12 Eylül’ü yapana ben hakkımı helal etmem. O 12 Eylül’ün başındaki benim 4 yılımı yedi. Ancak bir tane doğru iş yaptı, o da 27 Mayıs bayramını kaldırdı. CHP’nin bu millete dayattığı, ‘Onu sen mi seçtin, senin seçtiğini başbakanı astırırım, asarım ve 27 Mayıs’ı da her sene kutlattırırım. Sen de her sene gelir okul müdürünle bunu kutlarsın.’ dedi bu millete. Genç kuşak özellikle demokrasi nereden ne pahasına gelmiş, nasıl bir zulme uğramış okuyup görmesi gerekir” dedi.

“12 Eylül’ü saatlerce konuşsak bile bitiremeyiz” diyen Bakan Güllüce, “Bizim nesilde üniversite ve lisede okumuş hiçbir kimse 12 Eylül’den payını almamış değildir, bir şekilde payımı almıştır. Şimdi Churchill’in meşhur bir lafı vardır. Diyor ki; ‘Türkler cihangirlik ruhunu kafalarının içerisinden hiç atmazlar. Biraz karınları doydu mu, biraz boyları uzadı mı, onların gözü hemen cihangirliğe yönelir. Kafkaslara, Balkanlar’a, Afkrika’ya bakmaya başlarlar. Bu yüzden bunlar uzadığı zaman budanması lazım’ der. Biz kaç kere budandık, deminden beri saymaya çalıştım ki bunlar bilinen budanmalar. Allah bu milleti bir daha budattırmasın. 78 milyonu isim vermeyeceğim, bu ülkede mezhep kavgası çıkartması için harcadığı parayı anlatamayacağım kadar çoktur. Bize düşen bu coğrafyada yaşayan 78 milyonu kucaklamak, öyle bir şekilde birbirimize sarılacağız ki, o çatırtıdan bu memleketi budamaya kalkanların ya da dışarıdan bu memlekete fitne sokanların çatırtıdan ödü patlasın” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Bakan Güllüce’ye çiçek sunarak hediye takdim etti. Gece hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.