12 sakatlık takımı zor durumda bıraktı

12 sakatlık takımı zor durumda bıraktı

Karabük Üniversitesi Ayyıldızlı Stadı'nda, teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan idman, koşu ve ısınma hareketlerinin ardından teknik çalışmayla devam etti.

Yaklaşık 2 saat süren antrenmana, sakatlıkları bulunan kaleci Boy Waterman, Viola, Emre Güngör, Musa Çağıran, Emre Özkan ve Yiğit İncedemir katılmadı.

Sow, Akpala, İbrahim Serdar Aydın, Ahmet İlhan Özek, Hakan Özmert ve Onur Ayık ise takımdan ayrı çalıştı.

Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımda çok fazla darbeye dayalı sakatlıkların yaşandığını, bu sakatlıkların kendilerini çok üzdüğünü, maça 13 ya da 14 kişiyle çıkma zorunda kalacaklarını söyledi.

Ligin ilk 3 haftasında oynadıkları oyunla aldıkları puanın doğru orantılı olmadığını, daha çok puanlarının olması gerektiğini anlatan Kafkas, "Sakatlıkların iyileşmesini ve takımın tekrar oturmasını bekliyoruz. Takıma sahip çıkmak gerekiyor, destek olmak gerekiyor. Gerçek taraftarın bu maçlarda yanımızda olmasını istiyorum. Gerçekten zor bir dönemden geçen Kardemir Karabükspor'un gerçek taraftarının yanında olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bir soru üzerine Avrupa Kupası maçlarının kendilerini yıprattığının doğru olduğundan bahseden Kafkas, şöyle devam etti:

"Viaola, Akpala, Ahmet İlhan ve Samba Sow, darbeye maruz kaldırlar. Buna da yapacak bir şeyimiz yok. Daha ligin çok başı. Takım iyi. Takımın tedirgin olacak durumu da yok. Takım kötü oynarsa çanlar bizim için çalar ama öyle bir durum yok. Bir an önce sakatların iyileşmesi gerekiyor. İçeride oynuyoruz. Dışarıda oynasaydık bu kadar sakatın altından kalkamayabilirdik. Gerçek Karabükspor taraftarıyla kazanmak istiyoruz."

"Yemek tarifi gibi bir mücadele değil. Eşit şeffaf dürüstçe mücadele olması gerekiyor"

Hakem hatalarının sorulması üzerine Kafkas, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hakem hataları oluyor. Herkese birtakım şeyler oluyor iyi ya da kötü yönde. Lütfen çıksınlar cesurca maç yönetsinler. Bizim tek istediğimiz bu. Bir mücadele var, bu mücadelenin tanımını iyi yapmak lazım. Yemek tarifi gibi bir mücadele değil. Eşit şeffaf dürüstçe mücadele olması gerekiyor. Bir takım birinci olacak, 3 takım düşecek. İyi olan şampiyon, gereğini yapamayan küme düşecek. Bu dünyanın sonu değil."

Kafkas, kendilerine tesislerini açan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a da teşekkür etti.