12 yaşındaki kız çocuğunun cesedi valizde bulundu

12 yaşındaki kız çocuğunun cesedi valizde bulundu

BBC’de yer alan haber göre, Paris’te 12 yaşındaki bir kız çocuğu sabah okula gittikten sonra eve dönmemiş, ailesi kayıp bildirimide bulunmuştu.

İhbar üzerine hareket eden polis ekipleri, Paris’in 19’uncu Arondissement bölgesinde bir sokağa terkedilmiş bir valiz buldu. Valizden, elleri ve ayakları bağlanmış ve vücudu bantla sarılmış bir şekilde çocuğun cesedi çıktı.

Ceset üzerinde aynı zamanda 0 ve 1 rakamlarının olduğu da görüldü. Paris savcılığı, “15 yaşından küçük bir çocuğu öldürmek” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Aralarında 20’li yaşlarında bir kadının da bulunduğu dört kişi, kız çocuğunun bulunduğu binanın güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis edildi.

Cumartesi günü yapılan otopside Lola'nın boğularak öldüğü belirlendi.

Davaya yakın bir kaynağa göre gözaltında bulunan cinayetin baş şüphelisi 24 yaşındaki kadın "reşit olmayan bir çocuğun öldürülmesi" ve "işkence yaparak tecavüz etmek" ile suçlanıyor.

Psikolojik sorunları olduğu söylenen kadın, kız öğrencinin yaşadığı binanın güvenlik kameralarında görülmüştü.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve Eğitim Bakanı Pap Ndiaye pazartesi günü, 12 yaşındaki çocuğun okuduğu okulu ziyaret etti. Okuldaki öğrenciler ve öğretmenler olayın şokunu yaşarken pek çok veli artık çocuklarını güvenle okula yollayamadıklarını söyledi.