14 yaşındaki kızla evlenebilmek için...

14 yaşındaki kızla evlenebilmek için...
Azebaycan'ın Nahçivan kentinde yaşayan ve muhasebecilik yapan Ahmet G. (26), Adana'da yaşayan 14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi N.S.D. ile 1 yıl önce internetten tanıştı. Bir süre sonra çift birbirine aşık oldu. Ahmet G., Adana'ya gelerek N.S.D. ile yüz yüze görüştü. Ahmet G., N.S.D. ile evlenmek isterken, anne Sevil D., kızının yaşı küçük olduğu için evlenmelerine karşı çıktı. Buna rağmen çift arkadaşlıklarını devam ettirdi. İkili, 27 Temmuz 2015 günü Didim'de buluşmaya karar verdi. N.S.D., Didim'de yaşayan teyzesi Neşe T.'nin yanına gitme bahanesiyle evden ayrıldı.

EVLENMEK İÇİN CİNSEL İLİŞKİYE GİRDİLER

İddiaya göre N.S.D., Ahmet G.'ye, cinsel ilişkiye girerlerse annesinin evlenmelerine izin vermek zorunda kalacağını söyledi. Bu teklifi kabul eden Ahmet G., 14 yaşındaki N.S.D. ile otele giderek bir kaç kez birlikte oldu. N.S.D., yaşadıklarını teyzesine anlattı. Teyze Neşe T. de ablası Sevil D.'ye haber verdi. Sevil D., kızının hemen Adana'ya dönmesini istedi. N.S.D. ise Adana'ya Ahmet G. ile birlikte döndü. Anne Sevil D. bunun üzerine polise başvurarak şikayetçi oldu.

"BANA 18 YAŞINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Ahmet G.'yi kaldığı otelde gözaltına aldı. Zanlı, ifadesinde N.S.D. ile internette tanıştığını, kendisine yaşının 18 olduğunu söylediğini, bu nedenle evlenmek istediğini ve tecavüz etmediğini söyledi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

N.S.D. de Ahmet G. ile evlenmek istediğini ve şahsın kendisine tecavüz etmediğini, evlenebilmek için birlikte olduklarını belirtti. Aile şikayetçi olduğundan ve N.S.D. 18 yaşından küçük olduğu için Ahmet G. adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ahmet G., 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.