15 günlük faturayı görünce şok oldu!

15 günlük faturayı görünce şok oldu!

Kastamonu’nun Aktekke Mahallesi Estergon Sokak üzerinde ikamet eden Mehmet Elik (30), 15 gün önce adına elektrik aboneliği aldı. Gelen ilk faturayı gören Mehmet Elik, 3 bin 910 TL’lik faturayı görünce şok oldu. Hemen faturaya itiraz eden Elik, faturanın düzeltilmesini istiyor.

Aktekke Mahallesi'ne taşındıktan sonra 15 gün önce abonelik aldığını belirten Mehmet Elik, “Dün akşam eve geldiğimde, faturayı gördüm. Faturayı görünce şok oldum. 3 bin 910 TL’lik elektrik faturası gelmiş. Yani 15 günlük aboneye 4 bin TL’ye yakın bir fatura gelmiş. Ben, bu mağduriyetin düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Kendisine gelen fatura 3 bin 910 TL yerine 390 TL olsaydı hiç kontrol etmeden ve araştırmadan ödeyeceğini vurgulayan Elik, “Vatandaşlara benim tavsiyem, faturanız geldiğinde dikkat edin, kontrol edin ve gidip faturanızı öyle yatırın. Bu çok büyük bir hata, ben bu yüzden farkına vardım. Faturanın üzerinde 3 bin 910 TL yazdığını gördüğümde direk olarak yetkililere gidip itirazda bulundum. Mağduriyetin giderilmesini istedim ve bana geri dönüş yapacaklarını söylediler. Tek isteğim bu mağduriyetin giderilmesidir. Bundan sonra da zaten faturam geldiğinde, direk olarak kontrol edip öyle yatıracağım. Vatandaşlarımız da benim gibi mağdur olmasın ve faturalarını kontrol edip öyle yatırsınlar” diye konuştu.

Serbest çalıştığını ve düzenli bir işinin olmadığını ifade eden Elik, “Üç tane çocuğum var. Kıt kanaat geçinen birisiyim. Doğru düzgün bir işim yok. Birde böyle bir fatura geldi. Mağdur olduk, mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum. İşim gücüm yok zaten, kış mevsimi olduğu için çalışamıyorum. Ben, bu adrese taşınalı 15 gün oldu. 15 gün içerisinde bu kadar yüksek meblağlı bir fatura gelmesi neredeyse imkansız. Büyük bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Hayatımda daha başıma böyle bir şey gelmedi. İlk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum” dedi.