19 Mayıs Bursa'da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Bursa'da Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ütüm yurtta olduğu gibi Bursa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesinde bulunan Atatürk heykeline çelenk sunulması ile başlayan törenler Kent Meydanında devam etti. Atatürk heykeline Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Süleyman Şahin tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören tamamlandı. Ayrıca buradaki törende Nilüfer Belediyesine ait bir paraşütte Türk bayrağıyla tören alanında gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Daha sonra törenler Kent meydanında devam etti. Burada çeşitli halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra kılıç kalkan ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Şiirlerin de okunduğu törenlerde sıcak havaya rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çeşitli spor okulları ve kulüplerin yaptığı gösterilerde büyük beğeni topladı.

Özellikle güreş takımının yaptığı gösteri ayakta alkışlandı. Burada ki törenler ise ışıklar aha askeri lisesi müzik grubunun konseri ile tamamlandı. Törenin sonunda ise düzenlenen bası spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi