2 polisimizin şehit olduğu saldırıda yer alan terörist yakalandı

2 polisimizin şehit olduğu saldırıda yer alan terörist yakalandı

Hain saldırıda yer alan örgüt mensubu yakalandıBingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki ekibe yönelik düzenlenen ve 2 kişinin şehit olduğu hain saldırıda teröristlere yardım ve yataklık ederek, gözcülük yapan ve rehberlik eden 1 kişi, Diyarbakır’da düzenlenen bir operasyonla yakalandı.Hain saldırıda yer alan örgüt mensubu yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan bir istihbarat üzerine Bingöl Emniyet Müdürü ve ekibine saldırı düzenleyen örgüt mensubunun olaydan 1 gün sonra Diyarbakır’a geldiği tespit edildi. 9 Ekim 2014’te PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen ve Bingöl İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile Güvenlik Şube Müdürlüğünde görevli 1 başkomiserin şehit olduğu hain saldırıda, teröristlerin kullandığı araca öncülük yaptığı tespit edilen A.K. 10 Ekim 2014’te Diyarbakır’da yapılan başarılı bir operasyonla yakalandı.

Saldırıdan hemen sonra Diyarbakır il merkezine kaçtığı tespit edilen A.K.’nin sosyal medyada HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.