2016 Yaz Olimpiyatlarına Doğru

2016 Yaz Olimpiyatlarına Doğru

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Ahmet Bozdoğan, 2016’da Rio de Janeiro’da yapılacak Yaz Olimpiyatları’na en fazla katılımı sağlayacaklarını ve sıkı bir çalışmayla, özellikle 200 metre kurbağalamada madalya umutlarının olduğunu söyledi.
37 kulüp ve 13 yaş üzeri 480 sporcunun mücadele ettiği, Adana’daki Atatürk Havuzu’nda gerçekleştirilen Anadolu Kupası Yüzme Yarışları öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Bozdoğan, 57 yıllık yüzme federasyonunun son 5 yılda büyük atılımlar yaptığını belirterek ilerleyen zamanlarda uluslararası alanda yabancı ülkelerle yarışıp, dereceler almaya başlayacaklarını söyledi.
İLK 8 HEDEFİ
Madalya serüveninin önümüzdeki temmuz ayında başlayacağını ifade eden Bozdoğan, şöyle devam etti:
"Avrupa gençlerle birlikte daha sonra Avrupa büyükler ve dünya şampiyonalarında hatta 2016 olimpiyatlarında en fazla katılımla katılıp hatta 4 x 100 Serbest Bayrak Kız Takımımızı da ilk 8’de yüzdürmeye hevesliyoruz. Hatta 200 metre kurbağalamada da madalya umudumuz var olimpiyatlarda. Bildiğiniz gibi olimpiyat yıllarında bizim ilk 16’da yüzen sporcumuz hiç olmadı ama umuyorum yapmış olduğumuz projenin ilk kapsamındaki Amerikan Projesi. 5 tane sporcumuz Amerika’da çalışıyor ve bunların hepsi yarı final yüzecek ayrıca da olimpiyat barajını aşacak. Türkiye’de de iki Amerikalı ve kendi ülkemizdeki yetişmiş ve üst düzeydeki antrenörlerimizle ortaklaşa çalışarak, onlar da 2016 olimpiyatlarını hedefliyor.”
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VE ANADOLU KUPASI
Türkiye Şampiyonası ve Anadolu Kupası gibi iki önemli yarışmanın olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, ifadelerinde şu görüşlere yer verdi:
“Anadolu Kupası’nı bu yıl kendi memleketimiz olan Adana’da yaptık. Adana’da bir scoreboard yokken İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi hemen scoreboard aldı. Bütün komşularımız ellerini attı, her türlü yakınlığı göstererek çok güzel bir organizasyon yaptı. Umuyorum biz kardeş iller projesinde de ilk basamağını Adana’da yaptık. Adana’yı örnek alan illerimiz hep üstüne bir taş koyabilmek için hep Adana’yı örnek aldılar, bu bizi çok sevindiriyor. Bildiğiniz gibi Adana 30 yıl yüzmeye egemen olmuş, Türkiye Şampiyonları çıkarmış. İnşallah il müdürümüz Hadi Bayram’la birlikte elele vererek Olimpik Center oluşturmak için çalışacağız. O olursa tekrar Adana hareketlenecek. Bakın 50 saniye altında yüzen çocuk Adanalıymış benim haberim yok. Yalım Acımış, 49 saniyede yüzüyor haberimiz yok. Demek ki Adana’da hala cevherler var. Umuyorum Olimpiyat Center’la Adana eski günlerine kavuşacak. Benim zaten hep inancım Olimpiyat Şampiyonaları ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek kişilerin Adana’dan çıkacağına inanıyorum. Bunun da en yakın örneği Adana olacak diye düşünüyorum.
Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Adana’nın artık olimpik sporcu yetiştirme merkezi olduğunu dile getirerek, “Burada önemli olan sporu sevmek ve bütünleşebilmek. Biz bütünlük içinde çalışıyoruz. Böyle bir federasyon başkanına, Adana’nın bağrından yetişmiş işi akademik düşünebilen ve bu çalışmaların neticesinde iyi bir altyapı oluştu. Umudumuz, eski şampiyonların başarılarını örnek alınarak Adana’da olimpiyata gidecek sporcu yetiştirmektir” diye konuştu.
Anadolu Kupası Yüzme Yarışları, 5-7 Eylül tarihleri arası sürecek ve toplamda 18 yarış yapılacak.