2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri sona erdi

2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri sona erdi

 
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği "Bir Edebiyat Adası: Yaşar Kemal Sempozyumu"nda edebiyatın çınarı tüm yönleriyle ele alındı.
İki gün süren sempozyumda farklı disiplinlerden çok sayıda sanatçı, yazar ve akademisyen katıldı. Sempozyuma katılan yazar ve akademisyenler Yaşar Kemal'i tüm yönleriyle anlattılar, anılarını paylaştılar. 
Sempozyumun kapanışına  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ve çok sayıda edebiyat tutkunu katıldı.
 
ÇAPAN: YAŞAR KEMAL'İ TANIYAN HERKES MUTLAKA DEĞİŞİR
Sempozyumun kapanış konuşmasını Yaşar Kemal’in yakın dostu ve yazar Cevat Çapan yaptı. Yaşar Kemal’in kendisini, değişimin yazarı olarak değerlendirdiğini ifade eden Çapan, “Onu tanıyan ve okuyan herkes mutlaka değişirdi. Onun değişim şairliğini ve yazarlığını ustaca çalışarak yaptığını görüyoruz. O, sanki yazar olarak doğmuş biriydi. Çünkü o her şeyi doğal, rahat ve akıcı şekilde anlatırdı. Yaşar Kemal, değişim döneminin gereklerini yazan romancıydı. Bu sempozyumdan çıkardığım sonuç, Türkiye ve Dünya'da duyarlılık eğitiminin önemi ve eksikliği oldu. Bu sempozyumda edinilen düşünsel zenginlik hiç de azımsanacak değil. Burada duyarlılık eğitiminden geçtik. Nilüfer Belediyesi benzeri olmayan bir etkinliğe imza attı. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
 
“BU TOPLUM YAŞAR KEMAL’İ UNUTMAYACAK”
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Yaşar Kemal’i bu toplumun unutmayacağını ifade ederek sempozyumda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da gecede emeği geçenlere teşekkür etti. Yaşar Kemal’i etkinlik sırasında hayal ettiğini kaydeden Baban korkunun üzerine giden Nilüfer Belediyesi’ni ve emeği geçenleri kutladı.
 
ÖYKÜ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI
Konuşmaların ardından 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal Öykü Yarışması’nda dereceye girenler açıklandı. 562 kişinin bin 124 öyküyle katıldığı yarışmada,  "Son Cevizlik" adlı öyküsüyle birinci olan Fatma Nuran Avcı'ya ödülünü Başkan Mustafa Bozbey ve Ayşe Semiha Baban verdi. Yarışmada Serenay Sasa "Yedi otuz gidişleri" isimli öyküsüyle ikinci, M. Sait Taşkıran da "Büyük kapatılma" adlı öyküsüyle üçüncü oldu. Güldem Şahan, Hatice Kocabay ve O. Bahadır Çapar’ın öyküleri de mansiyona değer görüldü.