20’inci Erciyes Dağı Zirve Tırmanışı İçin 300 Dağcı Erciyeste Buluştu

20’inci Erciyes Dağı Zirve Tırmanışı İçin 300 Dağcı Erciyeste Buluştu

Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından organize edilen ve bu yıl 20’incisi düzenlenen zirve tırmanışı için 300 dağcı ve doğa tutkunu Erciyes’te buluştu.
10 değişik ilden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı kampa ilgi yüksek olurken kampa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’de katıldı.
Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici “Erciyes zirve tırmanışının bu sene 20’incisini yapacağız. 20’inci Erciyes tırmanışı ve Süt donduran kampı burası. Türkiye’nin 10 değişik ilinden 300 dağcı katıldı. Bunu her sene geleneksel olarak yapıyoruz” dedi.
Ekici “70 kişi Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece zirve tırmanışı yapacaklar. Bende daha önce 5 defa çıkmıştım ve çok zevkli bir olay. Erciyes’imiz gerçekten Türkiye’nin sayılı dağlarından biri. Şuanda bulunduğumuz kampta süt donduran kampı. Rahatlıkla yaz aylarında Temmuz-Ağustos aylarında her ailemizin gelip rahatça çadır kurabileceği, kamp yapabileceği nezih bir yerdir. Güzel ortamlar var, temiz havası var, spor yapma imkanı var. Zirveye çıkmayanlar sabah kahvaltı yapıp Sarı göle yürüyüş yapacaklar. O parkurda gidiş geliş iki saat sürüyor. Doğal bir göl, Erciyes’ten yağan karlarla beslenmiş büyük bir göl” ifadelerini kullandı.
Erciyes zirve tırmanışına bu yıl 5’inci kez katılan dağcılardan Efsun Arslanoğlu “ İstanbul’dan geliyorum. Rotalar güzel ve parkur zor olduğu için burayı tercih ettim. Gayet güzel her şey yolunda gidiyor. İmkanlar güzel yemek olsun, ulaşım çok kolay. Bizlere olanaklar sundular. Her şey çok güzel burada” dedi.
Erciyes zirve tırmanışı etkinliklerinin 2 gün devam edeceği öğrenildi.