3 göğüs değil, 3 protez mi?

3 göğüs değil, 3 protez mi?

The Smoking Gun adlı haber sitesinde çıkan habere göre, Jasmine Tridevil adlı kadın birkaç hafta önce çantasını çaldırmıştı. Polis kayıtlarına adı Alisha Jasmine Hessler olarak geçen kadın, çantasında 3 adet göğüs protezi bulunduğunu söylemişti.

Habere göre olay şöyle gelişti: Asıl adı Alisha Jasmine Hessler olan kadın, Eylül ayının ilk günlerinde Tampa Uluslararası Havaalanı’nda çantasını çaldırdı. Polis bunun üzerine 2 kişiyi tutukladı, böylece Hessler’ınkinin yanında başka çantaların da çalındığını tespit etti. Hessler’ınki dahil tüm çantalar sahiplerine iade edilirken, polis bu konuda bir tutanak da tuttu. Siyah, naylon, çekçekli çantanın içinde çeşitli kadın kıyafetleri, 3 çift topuklu stiletto ayakkabı, Hessler’ın adının yer aldığı bazı evraklar, bir saç fırçası ve 3 adet göğüs protezi yer aldığı, böylece kayıtlara geçmiş oldu.

İngiliz The Telegraph gazetesi de, 3. göğüs haberinin sahte olabileceğine dair 5 kanıt sıraladı. Gazetede yer alan haberde şu kanıtlar sunuluyor:

1. İsmi

Adının Jasmine Tridevil olduğunu iddia eden kadın, Facebook hesabında yaptığı bir paylaşımda ise bunun gerçek adı olmadığını itiraf etmişti. Bunu söyledikten sonra adı sahte olsa da, anlattıklarının gerçek olduğunu söylemişti.

2. Kim böyle bir ameliyatı yapar ki?

Floridalı kadın, bu ameliyatı olmadan önce 50 doktorla görüştüğünü, sonuçta 20 bin dolar karşılığında ameliyatı yapmayı kabul eden bir doktor bulduğunu söylemişti. Jezebel sitesine açıklama yapan, Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nin doktorlarından Dr. Mossi Saliban, ameliyatın teknik olarak mümkün olduğunu söylüyor. Ancak Saliban, bir doktorun bu ameliyatı yapmaya yanaşmasının çok düşük bir olasılık olduğunu da belirtiyor. Jasmine Tridevil ise, doktoruyla bir gizlilik anlaşması imzaladığı için onun adını açıklayamayacağını söylemişti.

3. Jimmy Kimmel’ın bir oyunu mu?

Amerikalı talk show’cu Jimmy Kimmel, daha önce internet kullanıcılarını kandırdığı bazı viral çalışmalar yapmıştı. Bunlardan en meşhuru da, twerk hareketi yaparken düşüp kendini yakan kadın olmuştu. Tridevil yaptığı bir açıklamada, Jimmy Kimmel’ın programına çıkmak üzere anlaştığını belirtmişti.

4. İnternet sitesi

Şimdilerde kapanan ve Jasmine Tridevil’e ait olan bir internet sitesi, Alisha Hessler adıyla açılmıştı. Sitede yayınlanan videolarda görülen kadın, Jasmine Tridevil’e bir hayli benziyor. Öte yandan Hessler’ın manta.com adresinde açtığı profilde de “2014’ten beri internette sahtekarlıklar yapıyor” ve “3 göğüslü kadınlara masaj yapma uzmanı” şeklinde bilgiler var.

5. Daha önceki viral işleri

Hessler ilk olarak 2013’te haberlere çıkmıştı. Hessler bir adamın kendisini dövdüğünü iddia etmiş, aynı adamı “Ben kadınları dövüyorum. İğrenç bir insan olduğumu düşünüyorsanız kornaya basın” yazan bir levha tutmaya zorlamıştı. Ancak Hessler bu adamla ilgili şikayette bulunmamış ve bir süre sonra polisin telefonlarına çıkmamaya başlamıştı.
10 Tampa News televizyon programı tüm bu iddiaları ona hatırlatınca, “İnsanların neden şüpheci davrandığını anlıyorum. Ancak bu ameliyatı yaptırdım ve şovumda da göstereceğim” diye konuştu.