3 günlük yas ilan edildi

3 günlük yas ilan edildi
Nijer'de Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini protesto etmek için düzenlenen gösterilerde 10 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Nijer hükümeti, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yayımladığı karikatürleri protesto etmek üzere hafta sonu yapılan gösterilerde 10 kişinin ölmesinden sonra ülkede 3 günlük yas ilan etti. Nijer Hükümet sözcüsü ve Adalet Bakanı Maru Amadu, ölenlerin anısına dün 3 günlük yas ilan edildiğini, ülkede bayrakların yarıya indirildiğini belirtti.

Amadu, gösterilerde ölenlerin ailesine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi. Nijer'de Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yayımladığı karikatürleri protesto etmek için yüzlerce kişinin yasağa rağmen 3 kentte düzenlediği gösteriler sırasında güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 10 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Göstericilerin 40'dan fazla kiliseye zarar vermesi üzerine Zinder kentinde 300'e yakın Hristiyanın bir askeri kampa sığındığı açıklanmıştı.