3 parti seçim ittifakı mı yapacak?

3 parti seçim ittifakı mı yapacak?

 BBP, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf'ta bir otelde, Avrupa milletvekili aday adaylarının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, BBP'ye Avrupa Türk Birliği (ATB) Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu'nun da dahil olduğu 33 milletvekili aday adayının başvurduğu açıklandı.

BAHÇELİ İTTİFAK FİKRİNE SICAK BAKIYOR


MHP Lideri Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) veSaadet Partisi (SP) ile seçim ittifakı konusunda bir temas olmadığını ancak seçime kadar ne gibi gelişmeler olacağını bilemediğini ve herkese kapı pencerenin açık olduğunu söylemişti. Ancak MHP'ye yakın çevreler, %1'in altında olan oy oranının çok üzerinde milletvekili teklifinde bulunan BBP ve Saadet ile yapılacak bir ittifaka Bahçeli'nin kesinlikle sıcak bakmadığının altını çiziyor.

BBP: "BÜYÜK BULUŞMA OLACAK"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, seçimlerde Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak yapacakları iddialarına ilişkin, "Büyük buluşmanın olacağını düşünüyorum. Resmi görüşmelerimiz yok ama bu büyük buluşmayı millet istiyor. Biz büyük buluşma için hazırız" dedi.

"BBP BARAJI GEÇECEK!" İDDİASI ŞAŞIRTTI

Büyük Birlik Partisi'ne eski siyasi partilerden bir çok kişinin ilgi gösterdiğini ifade eden Gürhan, bu konuda seçici olduklarını ve BBP'nin barajı geçeceğini dile getirdi. BBP'nin "barajı geçiyoruz" iddiası şaşkınlıkla karşılandı.

BBP VE SAADET İTTİFAKA HAZIR, MHP İSTEKSİZ

Gürhan, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BBP, Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçimlerde ittifak yapma ihtimaline ilişkin bir soruyu yanıtlayan Gürhan, şunları söyledi: "Türkiye bir kaos ortamı içerisinde. Ülkemiz bölünme noktasına getirilmiş, ülkenin ekonomik anlamda 2015 seçimlerinden sonra bir çöküntü yaşayacağı uzmanlar tarafında tespit edilmiş. Ülkemizin bu durumda olmasından hiç kimse memnun değil. Ben bütün vatanseverlere, bizim yanımızda olmuş ve sonradan kırgınlık yaşamış, herhangi bir sebeple bizlerin yanından ayrılmış bütün arkadaşların Türkiye'nin daha ileriye götürülmesi adına "büyük buluşmada" yer almasında yarar görüyorum." Saadet Partisi ve BBP'den ittifaka olumlu sinyaller gelirken MHP yönetiminin "bu ittifak oylarımızı arttırmaz düşürür" şeklinde görüş bildirdiği ve ittifak konusunda isteksiz olduğu belirtiliyor.