3 ŞUBAT 2002 SULTANDAĞI DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜ

3 ŞUBAT 2002 SULTANDAĞI DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜ

Afyonkarahisar’ın Sultandağı İlçesinde 3 Şubat 2002’de yaşanan merkez üssü Bolvadin olan 6.2 şiddetindeki depremde 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini çok sayıda vatandaşında yaralandığını hatırlatan Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, “Depremde alınan yaralar zamanla kapanabiliyor, fakat acıları unutulmuyor” dedi.
3 Şubat 2002 tarihinde meydana gelen depremin yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Başkan Acar, depremin yaralarının halen sarılmadığını ifade etti. Acar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sultandağı, Çay, Bolvadin ilçeleri Başta olmak üzere birçok belde ve köylerde de etkili olan depremde ilçemizden dokuz vatandaşımız hayatını kaybederken toplamada 44 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 144 vatandaşımız da yaralanmıştı. Sayısız binanın zarar gördüğü depremde, kış mevsiminin etkisi ile depremzede vatandaşlarımız zor anlar yaşarken, aradan geçen on iki yıl içinde yaşanılanları ve kayıpları unutmak mümkün olmadı. Tabii ki depremde alınan yaralar zamanla kapanabiliyor, fakat acıları unutulmuyor. Unutulan acılar yenileri beraberinde getirebileceği gibi daha büyük acılara da yol açabilir. Bu anlamda depremin acılarını unutmamalı, daha büyük acıların yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor.”