30 Ağustos Resepsiyonu

30 Ağustos Resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen resepsiyona, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve eşi Hatice Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki başta olmak üzere askeri ve mülki erkân, siyasiler, sivil toplum kuruluşlarından davetliler ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Resepsiyon, Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün konukları karşılamasıyla başladı.
Resepsiyon sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi de konuklar tarafından ilgiyle izlendi.
Daha sonra Vali Orhan Düzgün bir konuşma yaptı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk milletinin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Milletlerin hayatında önemli tarihler vardır. Ağustos ayı da Türk Milleti için önemli olaylara sahne olmuş aylarımızdan birisidir. 26 Ağustos 1071’de Türklerin Anadolu’ya ilk adımı ve akabinde Selçuklu ve Osmanlı Devletleri ile yüzlerce yıl dünya tarih sahnesinde önemli bir yere sahip oldu. Dünyaya huzur ve hoşgörüyü götüren Osmanlı’nın zayıflaması sonrasında Türkleri Anadolu’da çok küçük bir yere hapsetmek isteyen Batılı devletlere karşı Türk milleti askeri ile milletin her bir ferdi ile büyük bir mücadele içerisine girdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde askerimiz, milletimizin genci yaşlısi, erkeği kadını ile büyük zorluklar ve yokluklar içerisinde Kurtuluş Savaşından başarı ile çıkarak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’nun kapılarını Batılılara kapattı. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca savaşarak şehit olan atalarımızı, büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum. Bu duygularla Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın ve milletimizin bayramını kutluyorum. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”
Daha sonra üzerinde “30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun” yazan zafer pastasının Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve eşi Hatice Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki tarafından kesilmesinin ardından otelin terasına geçen davetliler, Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki havai fişek gösterilerini izlediler.