38 ülkeden otomotiv sektörünün temsilcileri Bursa'ya geliyor

38 ülkeden otomotiv sektörünün temsilcileri Bursa'ya geliyor

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz Otomotiv Buluşmaları-Türkiye Organizasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada etkinliğin otomotiv sektöründeki OEM, Tier1, Tier2, yan sanayi, ağır vasıta ve aftermarket’in önemli firmalarını bir araya getireceğini söyledi. Durmaz, “Bu etkinlik 2017 yılı Kasım ayında Avrupa kıtasında ilk kez Türkiye’de ve Bursa’da Bursa OSB’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Automotıve Meetıngs etkinliği ile yerli ve yabancı sektör temsilcisi dünya devlerini bir kez daha ülkemizde otomotiv sektörünün başkenti Bursa’da buluşturuyoruz. İki yılda bir yapılan ve öncekini pandemi nedeniyle online düzenlediğimiz etkinliğimiz 8-10 Kasım 2022 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’de yapılacak” dedi.

Bu seneki buluşmaya binek araçtan ticari araç ve ağır vasıta grubuna kadar birçok farklı alanda 38 ülkeden toplamda 300 sektör temsilcisinin katılacağını ifade eden Durmaz, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bunlar arasında dünyaca ünlü markalar TOGG, Volkswagen Group, MAN EU, Stellantis, Alexander Dennis, Aston Martin, Ashok Leyland, Mahindra, Hyundai, Ford, Tam Durabus, Renault, Toyota gibi firmalar yer almaktadır. Etkinliğimize katılacaklar arsında ABD'den Almanya'ya, Slovenya'dan Hindistan'a kadar, hatta Etiyopya ve Tanzanya'dan bile birçok farklı alandan alıcıların yetkilileri de bulunuyor. Bu etkinliğe olan ilgi her geçen yıl artmaktadır. Örneğin 2017’de 25 ülke katılırken bu sayı 2019’de 35’e, bu sene de 38‘e yükseldi. Katılımcı firma sayısı da 260’den 300’e çıktı. Uluslararası bir tedarik zinciri etkinliği olan Automotive Meetings’in katılımcıları arasındaki ikili iş görüşmelerinin toplam sayısı da her sene artmaktadır. 2021 yılı verilerine göre 30 milyar dolar seviyesinde olan Türk otomotiv endüstrisi ihracat toplamının dörtte birini Bursa firmaları gerçekleştirmektedir. Haliyle bu durum ülkemizin ve Bursa’nın otomotiv endüstrisi ürünleri ihracatının artmasında da etkili olmaktadır. Sonuçta baktığımızda doğru bir iş yaptığımız ortaya çıkmaktadır.

Bursa OSB Başkanı Durmaz, bu etkinliğin Türkiye’de Bursa’dan başka yerde yapılmasının da düşünülemeyeceğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ülkemizin yerli aracı TOGG’un banttan çıkmasıyla Bursa’nın otomotiv sektöründeki önemi bir kez daha artmıştır” diye konuştu.