4 yıl önce trafik terörüne kurban gittiler...

4 yıl önce trafik terörüne kurban gittiler...
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 4 sene önce karşıdan karşıya geçmek isteyen Fatih Lisesi öğrencileri Ezgi Nil Topuz ve Didem Çakar'a minibüs çarpmıştı. Kazada iki arkadaş da hayatını kaybetmişti.


Küçük kızları İlay’ı da çocuk yaşta trafik kazasında kaybeden Topuz ailesi Ezgi'nin kaybıyla yıkıma uğramıştı. Bu olaydan çok etkilenen Anadolu Üniversitesi Sinema Bölümü öğrencisi Okan Temizarabacı, bunu bir belgesel haline getirmek istedi. Proje için 3 yıl çalıştıklarını ve çekimler esnasında çok duygulandığını belirten Temizarabacı, “Bu olayı daha önce dernek vasıtasıyla öğrenmiştim. Ardından böyle bir filmin daha etkileyici olacağını düşündüm. Bu sebeple çalışmalara başladık. 3 gün çekimler sürdü, kurgu sürecimiz ise 10 ay aldı. Bizim için çok zor bir süreçti. İki tane gencin trafik kazasında hatta aynı aileden iki gencin trafik kazasında hayatını kaybetmesi hiç kolay değil. Yarım saat boyunca izleyenlere acılarını tazelettiğimiz için özür dileriz” dedi.
İki kızını da farklı yıllarda, aynı saatlerde kaybeden öğretmen Zeynep Topuz, “Bu olay aile olarak bizi etkilediği kadar ne yazık ki basında çok yer almasından dolayı toplumu da çok etkiledi. Buradaki amaç farkındalığı oluşturmak. Bunun kader değil, kural tanımazlık olduğunu anlayabilmek ve bunun sonuçlarının neler olduğunu anlayabilmek. Çok küçük ilçelerde görevim gereği bulunduğum için kızım trafik kurallarını çok küçük yaşta öğrendi. Kızım güzelliğinin yanında çok akıllıydı" diye konuştu. .

Röportaj esnasında gözlerinin dolduğu görülen Topuz, filmi izlemek için salona geçti. Konaklı Kültür Merkezinde gerçekleşen gösterimde salona duygu dolu anlar ve gözyaşları hakim oldu. Daha sonradan filmi çeken ekibe plaket verildi.