5 Eylül Kurtuluş Günü Dualarla Başladı

5 Eylül Kurtuluş Günü Dualarla Başladı

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü, Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ata’nın huzuruna çelenk sunulmasının ardından Nazilli’nin Kurtuluş Savaşı Kahramanları Demirci Mehmet Efe ve Hacı Süleyman Efendi ile Nazillili Şehitler ve Gaziler, Nazilli Eğriboyun Mezarlığındaki mezarları başında anıldı.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aydın Sevim İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ali Berksoy, İlçe Müftüsü Vekili Ahmet Turan, Nazilli İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fikri Özçetin, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Derici, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan ile Muharip Gaziler Derneği, tüm kurum ve kuruluşların müdürleri, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlar ziyaretlere katıldı.
Sabah 08.00 sıralarında top atışıyla başlayan 5 Eylül kutlamaları 09.00’da çelenk koyma merasiminin ardından Nazilli Belediyesi Etnografya Müzesi ziyareti ile devam etti. Nazilli protokolünün müze ziyaretinin ardından ise Nazilli Eğriboyun Mezarlığı’na geçildi. Kurtuluş Savaşının Nazilli’deki en önemli isimlerinden olan Demirci Mehmet Efe ve Hacı Süleyman Efendi ile Nazillili şehitlerin mezarları ziyaret edilerek dua edildi. Nazilli Müftü Vekili Ahmet Turan, Kur`an-ı Kerim’den aşır okuyarak kahramanları yâd etti. Mezarlık ziyaretinin ardından Belediye Meydanında Başkan Alıcık’ın yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sunulan halk oyunları gösterisi ile kurtuluş coşkusunu tüm halk yaşadı.