5. Malatya Uluslararası Film Festivali, 21-27 Kasım’da

5. Malatya Uluslararası Film Festivali, 21-27 Kasım’da

5. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin, 21-27 Kasım’da düzenleneceği bildirildi.
Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl 5.si gerçekleştirilecek.
14 Kasım 1914’te Fuat Uzkınay tarafından çekilen “Ayastefanos’taki Rus Abidesinin Yıkılışı” filmi ile hayat bulan Türk Sineması’nın 100. Yılı vesilesiyle; 21-27 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin bu yıl ki film programı ve etkinlikleri Türk Sineması ağırlıklı olacak. Sinemaseverler festival süresince Türk ve dünya sinemasından 100’ün üzerinde filmle buluşacak.
Beş yıldır aralıksız olarak düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Türk sinemasının yanı sıra bağımsız sinemanın son örnekleri; ülkemizden ve dünyadan kısalar ve belgeseller gibi farklı başlıklar altında oluşturulmuş seçkiler; ulusal ve uluslararası yarışma filmleri de sinemaseverlerle buluşacak. Film gösterimlerinin birçoğu yönetmen ve oyuncularının katılımıyla olurken, film sonrası sinemaseverlerle söyleşiler gerçekleştirilecek.
Film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek olan pek çok sergi, seminer, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle, Malatyalılar ve sinemaseverler bu yıl da sanat dolu bir hafta geçirecek.