6 yaşındaki çocuk ölümden döndü

6 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Olay, 14 Aralık 2022 günü saat 16.00 sıralarında Gaziantep'in Nurdağı ilçesi kırsal Hisar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, okuldan eve dönmeye çalışan 6 yaşındaki Nihat Can Arslan'a sokak köpeği saldırdı. Nihat Can Arslan, köpek saldırısından sesleri duyan yakınlarının yardımıyla kurtarılırken, saldırı sonucunda kafa derisinin sağ tarafı soyuldu.

Soyulan kafa derisi cerrahi müdahale ile tekrar nakledildi

Vücudunun çeşitli yerlerinden de yaralanan talihsiz çocuk sağlık ekipleri tarafından Gaziantep merkezdeki özel bir hastaneye getirilerek tedaviye alındı. Soyulan kafa derisi ve deri damarları cerrahi müdahale ile tekrar yerine nakledilen ve hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Nihat Can, sabah saatlerinde normal odaya alındı. Nihat Can Arslan'ın hastanedeki tedavisinin bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

"Hastamıza gerekli tüm tedavileri uyguladık"

Küçük çocuğun son durumu ile ilgili bilgi veren özel hastanenin Plastik Rekonstruktıf ve Estetık Cerrahı Opr. Dr. Kağan Bekircan, "Hastamız sokak köpeği saldırısı sonucu saç derisinin yarısı kopuk şekilde geldi. Kopan saç derisi ise ayrı bir kapta soğuk uygulama ile getirildi. Hemen ameliyata alarak derideki damarları onardık ve kopan parçayı da tekrar naklederek dolaşımı sağladık. Şu anda da takiplerini yapıyoruz, enfeksiyon takipleri ve antibiyotik tedavileri de devam ediyor. Hastamıza psikiyatrik destek de sağlamaktayız. Saç derisindeki tedaviler de iyi gidiyor. Ek tedavilerle birlikte hastamızın hızlı bir şekilde toparlamasını sağlamaya çalışıyoruz. Dokudaki damarları çalışır halde tutmaya çalışıyoruz. Gelen dokuda da köpeğin ağzından kurtarıldığı için deride zedelenme oluşmuş. Köpeğin diş izlerinin oluşturduğu ezilmeler vardı. Şu anda onun takibini de yapıyoruz. 3-4 gün daha tedavi sürecek" dedi.