62. Hükümet Programına Ato’dan Tam Destek

62. Hükümet Programına Ato’dan Tam Destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 62. Hükümetin ekonomik programının Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşmasına yönelik olduğunu belirterek, “Hükümetin ekonomik programına ATO olarak tam destek veriyoruz” dedi.
Bezci, 62. Hükümetin güvenoylaması öncesi yazılı bir açıklama yaparak hükümet programını değerlendirdi.
“Hükümet programı istikrarın devamına dair umutlarımızı pekiştirdi” diyen Bezci, AK Parti hükümetinin bugüne kadar oluşturduğu ve sürdürdüğü güven ve istikrar ortamının devam etmesinin, ülke refahı ve huzuru için vazgeçilmez olduğunu söyledi.
Bezci, “62. Hükümet programı güven ekonomisinin devamının sağlanacağını göstermektedir” diye konuştu
Türkiye’de son 12 yılda sağlanan istikrarla ekonomik yapının güçlendiğini anlatan Bezci, şunları söyledi:
“İç piyasalarda dengeyi ve adaleti sağlamak adına kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin ve yatırım ortamının geliştirilmesi konularının 62. Hükümet programında yerini alması çok önemlidir. İş alemi olarak her iki konuda atılacak adımlara destek vermeye hazırız. Ülke ekonomisinin yeni bir ufuk kazanması için ileri teknoloji üretimine yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. 62. Hükümetimizin bu konudaki vizyoner tutumu ve kararlılığı sevindiricidir. Hükümet programı göstermektedir ki, 12 yıl boyunca emek harcanarak, bedeller ödenerek sağlanan istikrar gelecekte de sürdürülecektir.”
Hükümetin ekonomi programını Ankara Ticaret Odası olarak desteklediklerini belirten ATO Başkanı Salih Bezci, “Hükümetin ekonomi programına ATO olarak tam destek veriyoruz. Açıklanan programda güçlü ekonomiye dair sunulan çözüm önerileri ileriye yönelik atılacak yapıcı uygulamaların habercisidir” dedi.
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin iradesiyle Cumhurbaşkanlığı makamına seçildiğini hatırlatan Bezci, “AK Parti hükümetinin bugüne kadar oluşturduğu ve sürdürdüğü güven ve istikrar ortamının devam etmesi ülke refahı ve huzuru için vazgeçilmezdir. Hükümet programında yer alan büyümenin sürdürülmesi, cari açığın kontrolü, istihdam ve finansal istikrarın devamı gibi başlıklar son derece önemli ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan konulardır” diye konuştu.
Gezi Parkı ve 17 Aralık gibi ekonomik ve siyasi istikrarı bozacak olayları doğru bulmayacaklarını kaydeden Bezci, “Bu süreçlerin istikrara verdiği zarar herkesin malumudur. Devlet içerisinde konuşlanabilecek paralel türü yapılanmalar asla kabul edilemez ve demokratik sistemlerde bu yapıların yeri yoktur. Milli irade tarafından seçilmiş olan hükümetlere müdahale edilmesi ve ülke istikrarının akamete uğratılması kabul edilemez ve makul karşılanamaz” ifadelerini kullandı.