62'inci hükümet seçim hükümeti değil!

62'inci hükümet seçim hükümeti değil!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bir dönem görev yaptığı Pendik Belediyesi’ni ziyaret etti. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Yalçın Akdoğan’ın bakan olarak kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı olarak ilk ziyaretini ilk göz ağrısı olan Pendik Belediyesi’ne yaptığını kaydederek, “Siyasi liderimiz Tayyip Erdoğan 1994 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ben de Pendik Belediyesi’nde göreve başlamıştım. Büyükşehir belediyesi ne ifade ediyorsa bizim içinde Pendik Belediyesi onu ifade ediyor. Bu gün ilk ziyaretimi Pendik Belediyesi’ne yaparak geçmişimizi unutmadan, inkar etmeden yola başlayalım istedik. Yarın güven oylaması yapacağız” dedi.

“60’INCI HÜKÜMET BİR SEÇİM HÜKÜMETİ DEĞİLDİR”

Kurulan yeni hükümetin geçici bir hükümet olmadığını anlatan Akdoğan, “Biz 2023 hedeflerine yol yürürken 2019’u planlayan bir anlayış ile hükümet programını hazırladık. 62. hükümet bir seçim hükümeti değildir. 2015’i hedef alan değil 2019’u, 2023’ü hedef alan bir hükümettir. Önümüzdeki milletvekili seçimlerinden sonra 2019’e kadar önümüzde dört altın yıl var. Hiçbir seçim yok. Bir blok dönem yaşanacak. Milletvekili seçimi, belediye başkanı seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi 2019’da yapılacak. Bu blok dönem altın yıllar yeni Türkiye’nin inşasında çok büyük önem taşıyacak. Bunun gerçekleşmesi için 2015 seçimlerine hazırlanmak gerekiyor. Biz hiç ara vermeden soluklanmadan siyasi çalışmalara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN - DAVUTOĞLU UYUMU TÜRKİYE’Yİ ŞAHA KALDIRACAK”

Bazı partilerin kriz sonucu kongreye girdiğini kaydeden Akdoğan, “AK Parti krizlerden sonra kongreye girmiyor. Büyüyerek kongreye giriyor. Ve büyüyerek kongreden çıkıyor. Bir takım partilerinde siyasi krizler neticesinde kongrelere girdiklerini ve sarsıntı geçirerek, parçalanarak kongrelerden çıktığını görüyoruz. Yeni Türkiye’nin inşasında AK Parti’nin sergilediği bu bütünlükçü tavır çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız ile başbakanımız arasındaki uyum çok önemlidir. Türkiye’yi şaha kaldıracak olan Erdoğan-Davutoğlu uyumudur” diye konuştu.