7 Buçuk Milyonluk Hibe Dağıtıldı

7 Buçuk Milyonluk Hibe Dağıtıldı

Düzceli çiftçilere gün doğdu. Gıda, Tarım ve havyacılık bakanlığı tarafından çiftçinin desteklenmesi ve tarımın gelişmesi için verilen tasımsal ekipman destekleri Düzceli çiftçilere yapılan törenle dağıtıldı. Destek Programının başladığı 2007 yılından bugüne kadar ise Düzceli Çiftçilere 7 buçuk milyon liralık destek sağlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye’de tarımın ve çiftçinin desteklemesi amacıyla başlatılan Tarımsal Makine ve ekipman destek programı kapsamında makine ve ekipmanların dağıtımı düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı. Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bahçesi’nde yapılan törene Vali Yardımcıları Hasan Bağcı, Hasan Ruhi Yaylacı, Miktat Alan, Belediye Meclis Üyeleri, resmi kurum müdürleri katıldı.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, “İnsanoğlu dünyada yaşamını devam ettirebilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu şey gıda maddesi. Bu nedenle de çiftçimizin önemi daha da artıyor. Bu nedenle mevcut olan tarım alanlarının en iyi şekilde işletilmesi ile birlikte hem ürünlerin verimliliğinde hem de kalitesinde artışı sağlamak en önemli önceliğimiz olmalıdır. Bu nedenle özellikle son yıllarda bunun için hem bakanlıklarda hem de il müdürlüklerinde ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar ışığında bu günde çiftçilerimize ürünlerini daha verimli yetiştirebilmek için makine ve ekipmanlarını dağıtıyoruz. Bu makine ve ekipmanlar hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“TOPLAM 7 BUÇUK MİLYARLIK MAKİNE DAĞITTIK”
Törende konuşan Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu ise İl müdürlüğünün destek ve hibeleri hakkında bilgiler verdi. 2014 yılında 926 çiftçiye tarımsal makine ve ekipman desteği verileceğini dile getiren Harun Kabaoğlu, 2007 yılından bu güne Tarımsal makine ve ekipman destek programı ile Düzceli Çiftçilere 4 bin 510 adet makine ve ekipman verildiğini dile getirerek desteklerin toplam değerinin ise 7 buçuk milyon TL olduğunu söyledi.
ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ KAYITLARI DEVAM EDİYOR
Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hibe ve destek programlarından faydalanabilmek için çiftçi kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğu bulunuyor. Kayıt sistemine kayıtlar ise 1 Ekim tarihine kadar uzatıldı. Konuşmaların ardından hibe destekler dağıtıldı.