7 yabancıya futbol yasağı!

7 yabancıya futbol yasağı!
Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu ara transfer dönemi eskiye oranla daha sönük geçerken, kulüplerin yabancı kontenjanından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu'na taahütname vererek bu yıl için sözleşmelerini askıya aldıkları oyuncuların isimleri belli oldu.

Geçen sezon uyguladığı 6+2 yabancı kuralını bu yıl 5+3 olarak düzenleyen ve kulüplere oynatmamak şartıyla +1'lik yabancı kontenjanı açan Futbol Federasyonu'nun bu uygulamasından 7 kulübün yararlandığı ortaya çıktı.

Bu isimlerin Emmenuel Eboue (Galatasaray), Milos Krasiç (Fenerbahçe), Taye Taiwo (Bursaspor), Senijad İbricic (Kayseri Erciyespor), Ali Abdi (Çaykur Rizespor), Gilles Binya (Gaziantepspor) ve İvan Sesar (Akhisar Belediyespor) olurken bu oyuncuların kulüpleriyle sözleşmelerinin devam etmesine karşılık 2014-2015 sezonu için oynama uygunluklarının bulunmadığı belirlendi.

Kulüplerin sezon başında ve ara transfer döneminde bu oyuncularla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na oynatmayacaklarına dair taahütname verdikleri ifade edildi.