70 bin lirasını balkondan savurdu!

70 bin lirasını balkondan savurdu!

Almanya’da uzun bir süre gurbetçi olarak çalıştıktan sonra emekli olup memleketi Denizli’ye yerleşen 77 yaşındaki Meryem Kaşlı, telefon dolandırıcısının kurbanı oldu.

Sözde kuyumcu soygununda kimlik fotokopisinin işyerinde bulunduğu söylenip korkutulan kadın, telefon dolandırıcısına incelenmek üzere ziynet eşyalarını ve nakit parasını poşete koyup balkondan attı.

Dolandırıcının geri dönmemesi üzerine kandırıldığını anlayan kadın polise başvururken, şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay, saat 12.00 sıralarında, İncilipınar Mahallesi 1231 Sokak’ta meydana geldi. Meryem Kaşlı, Almanya’da bir fabrikadan emekli olduktan sonra memleketine dönüp yalnız yaşamaya başladı. Kaşlı’ya cep telefonundan ulaşan dolandırıcı, kendini polis olarak tanıttı. Denizli’de terör örgütü PKK’lı bir grubun kuyumcu soyduğunu ve kendisine ait kimlik fotokopisinin işyerinde bulunduğunu söyleyen telefon dolandırıcısı, Meryem Kaşlı’yı korkuttu. Kaşlı’nın evinde ziynet eşyaları ve parasının olduğunu öğrenen şüpheli, adrese geldi. Meryem Kaşlı balkondan, ziynet eşyaları ve parayı kontrol edeceğini söyleyen şüpheliye siyah bir poşetin içine doldurduğu 50 bin lira değerindeki bilezik, kolye ve künyeler ile 5 bin Euro, 600 dolar ve 4 bin lira nakit parayı attı. Poşeti alan şüpheli plakası belirsiz siyah renkli bir otomobile binerek sokaktan uzaklaştı. Kandırıldığını anlayan Kaşlı durumu polise bildirdi. Polis ekipleri çevrede araştırma yaptı, ancak dolandırıcının izine rastlayamadı. Polis ekipleri, dolandırıcıların kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı.

Polis merkezine gidip ifade veren Kaşlı, cebinde sadece 1 TL’sının kaldığını belirterek, "Ben bu tür olaylara karşı çevremdekileri hep uyarırdım. Şimdi benim başıma geldi. Aklıma bile gelmezdi ama beni PKK’lılar kuyumcu soydu kimliğim bulunduğunu söylediklerinde korktum. Dediklerini yaptım. Altınları ve paraları bir poşete koyup, polis olduğunu sandığım kişiye balkondan attım. Bütün birikimimi dolandırıcılara kaptırdım. Benim gibi başkaları yanmasın. Dolandırıcılara inanmasınlar. Şimdi sadece 1 lira param kaldı" dedi.