70 Projenin Yarısı Çocuklarin

70 Projenin Yarısı Çocuklarin

Şerife Tufan Ortaokulu ve 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu 7 ve 8’inci sınıfından bir grup öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Kepez Belediyesi’nin konuğu oldu.
Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli öğrencilere, evlendirme, zabıta, fen işleri, park ve bahçeler, imar, emlak, başkanlık makamı gibi birimleri gezdirerek bilgiler verdi. Öğrenciler daha sonra meclis salonunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bir araya geldi. Başkan Tütüncü sohbet ettiği öğrencilerin eğitimle, Kepez’le ve kendisi ile ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Tütüncü, öğrencileri yerel yönetim, belediyenin yaptığı işler, belediye başkanı ve meclisin görevleri ile ilgili konularında da bilgilendirdi.
Öğrencileri belediye binasında konuk etmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtirken, bir öğrencinin eğitim ve çocuklarla ilgili projelerle ilgili sorusuna, “Çocuklarımız daha güzel ve modern bir Kepez’de yaşasınlar istiyoruz. Projelerimizde bu amacı gerçekleştirmeye yöneliktir. Geçtiğimiz 5 yılda 41 proje vaat etmiştik. 41 projenin çok üzerinde proje yaptık. Bu dönem 70 proje vaadinde bulunduk. 70 proje ile Kepez’i çok farklı bir şehir haline getireceğiz. 70 projemizin yarısı okullar ve öğrencilerle alakalıdır. Kütüphane projemiz var. Bilgi evlerimizin sayısını artıracağız. Etüt merkezlerimizde çocuklarımıza kurslar vereceğiz” şeklinde yanıt verdi.
Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencileri, Vehbi Vakkasoğlu’nun “Öğretmenin Not Defteri” adlı kitabını ve Kepez Belediye Tiyatrosu’nun (KBT) “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyununun davetiyesini hediye etti.