Adana’da Adli Yıl Açılışı

Adana’da Adli Yıl Açılışı

Adana’da, 2014-2015 adli yılı için açılış töreni düzenlendi. Törende, meslekte 30 ve 35 yılını tamamlamış avukatlara plaket verildi.
Atatürk Parkı’nda başlayan törende Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Yalçın, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Adliye içerisindeki Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda basın açıklaması yapan Çıtırık, tarih boyunca hiçbir adli yıl açılış törenine müdahalede bulunulmadığını ancak Türkiye’de Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na yapılan müdahalenin tuhaf ve eleştirilmesi gereken bir durum olduğunu söyledi. TBB’nin ve savunmanın varlığından rahatsız olunduğunu öne süren Çıtırık, “Devletin, milletin dirliğini sağlamakla, ayrıştırmak, ötekileştirmek değil, birliği ve kardeşliği sağlamakla yükümlü olan Cumhurbaşkanı, yargıtaydaki üyeler için haşhaşiler kelimesini kullanabilme gafletinde bulunmuştur. Biz, öncelikle hukuku askıya alan, siyasi nufuz ve baskıyla ülkeyi derleme ve toplamaktan ziyade ayrımcılığa başlayan zihniyeti kınayarak sözlerime başlıyorum” dedi.
Çıtırık, yargının sorunlarının her geçen gün arttığını, iş yükü sorunlarının devam ettiğini ve araç gerek, personel, hakim, savcı açığının devam etmesiyle birlikte binaların da yetersiz olduğuna dikkat çekti.
Çıtırık’ın basın açıklamasının ardından meslekte 30 ve 35 yılını tamamlamış avukatlara plaket ve hediyeler verildi.