ADANASPOR - ŞANLIURFASPOR MAÇININ ARDINDAN

ADANASPOR - ŞANLIURFASPOR MAÇININ ARDINDAN

PTT 1. Lig’de Şanlıurfaspor’la 1-1 berabere kalan Adanaspor’un teknik direktörü Güvenç Kurtar, kafalarında ‘ilk 6’ya girer miyiz’ düşüncesinin olduğunu kaydederek, “Gayet iyi oynuyoruz, iyi şeyler yapıyoruz. Bundan sonra seri yakalayıp üst tarafa çıkmamız lazım” dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurtar, ilk yarı rakibe pozisyon vermediklerini ve ikinci yarıda da golü bulduklarını söyledi. Golden sonra rakibin üzerlerine gelmeye başladığına dikkat çeken deneyimli teknik adam, “Kontra ataklarla çıktık. Net bir pozisyon kaçırdık. Bir pozisyonumuzda da Nduka topu sağ tarafa verse golü bulabilirdik. Son paslarda tercihlerimizi daha iyi kullansak belki 2’yi bulacağız ama rakip de iyi bir takım” ifadelerini kullandı.
Uzun boylu futbolculara tedbir almak için oyuna Ozan’ı soktuğunu belirten Kurtar, “Ama kısa boylu futbolcudan gol yedik. Bu da futbolun bir cilvesi. İyi bir çatı. Galip gelseydik daha üst taraflara gözümüzü dikecektik. Ama yine benim gözüm ilk 6’da. Çünkü iyi bir takım olduk. Gayet iyi oynuyoruz, iyi şeyler yapıyoruz. Akıllı oynuyoruz. Bundan sonra maçlarda seri yakalamamız lazım. Seri yakalayıp üst tarafa çıkmamız lazım. Bizim ligde belli olmuyor herkes, herkesi yeniyor” diye konuştu.
ARSLAN: “KAZANSAYDIK DAHA MUTLU OLURDUM”
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise kış şartlarında olmasına rağmen maçın çok güzel bir havada, çok güzel bir zeminde oynandığını ifade etti. İki takımın da farklı strateji ile sahaya çıktığının altını çizen Arslan, “Biz biraz daha önde kalmaya gayret ettik. Adanaspor biraz daha bekleyerek, bizim hatalarımızdan faydalanarak oynamayı tercih etti. Bunun karşısında ilk yarı iki takım da pozisyona girdi. Ama Adanaspor’un da pozisyonu vardı. Öne de geçebilirdi. İkinci yarı biz çok iyi başladık. Çok iyi başladığımız dakikada golü yedik. Onun etkisinden kurtulup toparlanmak için 5-10 dakikaya ihtiyacımız oldu. Ama maçın geneline baktığımızda ben oynanan oyundan da, takımımın performansından da memnunum. Yediğimiz golde de oyuna çıkarken kaptırdık. Çok fazla kenar ortası getirdik. Ama bu ortaları iki tane çok uzun boylu oyuncumuz olmasına rağmen değerlendiremedik. Gol atmak da en kısa oyuncumuz Tello’ya kaldı. Bu da işin bir enteresan tarafıydı. Kazansaydık daha mutlu olurdum” şeklinde konuştu.