Add Selçuk Şubesi Kent Konseyi’nden Çekildi

Add Selçuk Şubesi Kent Konseyi’nden Çekildi

Geçtiğimiz günlerde kurulan Kent Konseyi seçimlerinin demokrasi kurallarına göre olmadığını belirten ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, Kent Konseyi yönetim kurulu üyelerinin seçim yerine atamayla geldiğini belirterek bu nedenden dolayı ADD olarak Kent Konseyi’nden çekildiklerini duyurdu.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin işletiminde olan Ahmet Ferahlı Parkı’nda kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek bu kararı açıklayan ADD Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç, “Selçuk’un yönetimiyle ilgili halkın ve Sivil Toplum Örgütleri’nin bu yönetime katılması çok güzel bir gelişmeydi fakat zamanla gördük ki Kent Konseyinde seçim yerine atamaya yer verildi. Yönetim Kurulu oluşturuldu ve gerçekleşen atama ile herkese dayatıldı. Oturumu yöneten Divan Başkanı çok tecrübesiz davranışlar sergiledi. Oy vermeye yetkili ya da yetkisiz bütün izleyicilerin parmak kaldırmasıyla oylama yapıldı. Kent Konseyi Yönetimin seçilecek olan kişilerin blok liste ile seçilmesi kabul edildi. Blok listede kimlerin olduğunu hiç kimse bilmiyordu. Bu tamamen atama yöntemi. Böyle bir Kent Konseyinde olmanın çok mantıklı olmadığını, Kent Konseyinin halkla bütünleşemeyeceğini düşünerek ayrılma kararı aldık. Kent Konseyi’nin bundan sonraki çalışmalarında Atatürkçü Düşünce Derneği olarak biz bulunmayacağız” dedi.
Son günlerde Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamdan da bahseden ve Türkiye’nin terör batağında olduğuna dikkat çeken Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tuncay Kireç, “Türkiye olarak parçalanmanın eşiğine doğru ilerlemekteyiz. Her iki terör örgütünü de kınıyor ve terörle her türlü mücadele edilmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.