AFYONKARAHİSAR OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI

AFYONKARAHİSAR OCAK AYI İHRACAT RAKAMLARI

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ATSO) yapılan açıklamada, kentin Ocak ayı ihracatının geçen yıla göre yüzde 21 düştüğü belirtildi.
Konu ile ilgili ATSO’dan yapılan yazılı açıklamada, Ocak ayı ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 düşüşle 26 milyon 769 bin dolar olarak gerçekleştiği belirtildi. 2015 yılı Ocak ayında 71 ülke ve 1 serbest bölgeye ihracat yapıldığının belirtildiği açıklamada, geçen sene Ocak ayında ise 63 ülke ve 1 serbest bölgeye ihracat yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İller sıralamasında yerimiz 2014 yılı Ocak ayına göre değişmeyerek 26’ncı sırada yer almaktayız. Ocak ayında Irak’a yapılan ihracatta yüzde 22 oranında düşüş gerçekleşmiştir. Bu düşüşle Irak’a 9 milyon 394 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Yüzde 16’lık düşüşle ikinci sırada yer alan Amerika Birleşik Devletleri’ne 3 milyon 122 bin dolar ihracat yapılmıştır. Fransa’ya yaptığımız ihracatta artış yaşanmıştır, yaklaşık yüzde 20 oranında artan ihracatımızın tutarı 1 milyon 806 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Ocak ayında çoğunluğu mermer olan maden ve metaller sektörü ihracatında düşüş gözlemlenmiştir. Yüzde 19 oranında düşen mermer ihracatı 12 milyon 142 bin dolar olmuştur. 10 milyon 860 bin dolar ihracat ile tamamına yakını yumurta olan su ürünleri ve hayvancılık mamulleri sektöründe ise yüzde 15 düşüş gerçekleşerek Ocak ayında sektörel sıralamada 2’nci sırada yer almıştır. 3’üncü sırada yer alan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü Ocak ayı ihracatında da yüzde 35 düşüş gözlemlenmiştir, bu sektörün ihracat tutarı ise 1 milyon 648 bin dolar olarak gerçekleşmiştir.”