Ağaç Kütüğünde Semazen Figürü

Ağaç Kütüğünde Semazen Figürü

Kesilen bir ağaç kütüğünde ortaya çıkan semazen figürleri dikkat çekti.
Geçen yıl İstanbul Çatalca’da kesilen bir meşe ağacının her bir kütüğünde semazen figürleri ortaya çıktı. 5 metre uzunluğundaki ağaç kesilince 36 parçaya ayrılan kütüklerde semanın farklı dönüşleri ile karşılaşıldı. Ağacın semaya yükselen her bir diliminde semanın tamamlandığı görüldü.
2013 yılında Konya’da Şeb-i Arus törenlerine katılan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen bir kütüğün benzeri Konya’ya getirildi. Mali Müşavir Mücahit Altınok, semazen figürlü kütüğü Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan’a hediye etti.
Mücahit Altınok, arkadaşı Semih Özaltındere’nin çiftliğinde kesilen meşe ağacında semazen figürleri ile karşılaşıldığını belirterek, kütüğün parçalara ayrılırken çekilen görüntülerini paylaştı. Altınok, “Burada ilginç ve dikkat çekici olan bir ağacın gövdesinden semazen figürünün çıkıyor olması. Parçalara ayrılan ağaçta tek bir figür yok. Aşağıdan yukarıya doğru çıkıldıkça Sema’nın tamamlandığı görülüyor. Yani kütüğün her bir parçasında semanın farklı bir dönüşüyle karşılaşıyorsunuz” dedi.
Semazen figürlü ağaç kütükleri geçen yıl Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezinde de sergilenmişti.