Agrosivas Tarım Fuarı Açıldı

Agrosivas Tarım Fuarı Açıldı

Sivas Kongresi’nin 95’inci yıl dönümü etkinlikleri arasında yer alan ve bu yıl ilk düzenlenen ‘AGROSİVAS 2014 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.
Okullar Bölgesi’ndeki Kongre Merkezi ve Fuar Alanı’nda düzenlenen törene Sivas Valisi Alim Barut, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları artık üretmenin yetmediğini belirterek, “ Eskiden benim ürettim nasıl olsa satılır deniliyordu. Çünkü o zaman sınırlar kapalıydı, vergiler en yüksek seviyedeydi dışarıdan mal girmiyordu, içeriden üretilen de talep yoğun olduğu için bitiyordu. Ama şimdi öyle değil, Dünya Ticaret Örgütü’ne üyesiniz, 160 ülkenin 60’ı ile serbest ticaret anlatması imzalıyorsunuz, Avrupa Birliği’ne müzakere süreci yürütüyorsunuz. Yani dünyanın öbür tarafından ülkene gelebiliyor. Bütün mesele böyle bir ortamda üretimi sürdürebilir kılmak önemlidir. Bunun yolun önce pazar sonra ona göre üretim, fuarlar ürünlerle, üreticilerle, alıcıların birleştiği mekanlardır” dedi.
Vali Alim Barut ise; “ Modern tarım teknikleri kullanan sağlıklı, kaliteli, güvenli bu ürünleri iç ve dış pazara sunan insan, bitki, hayvan sağlığı ve hayvan refahı kurallarına önem veren tarıma dayalı sanayisi gelişmiş bölge ekonomisine daha fazla pay veren tarım şehri ilimizde tarım ekipmanları ve teknolojileri kullanımı önem arz etmektedir. Ana teması arıcılık olan fuarda tarım ve hayvancılık alakalı tarım ekipmanlarının yanı sıra çeşitli aksesuarlar, hayvansal üretim makineleri, ekipmanlar, ürün işleme ambalajları paketleme depolama, tarımsal ilaçlar, sera ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma gibi çeşitli ürünler de bulunmaktadır” diye konuştu.
4 gün sürecek olan fuara 177 kurum katılıyor. Fuara getirilen Kangal köpekleri fuarın ilgi odağı oldu.