Ağustos'ta 47 bin öğretmen atanacak

Ağustos'ta 47 bin öğretmen atanacak

Bilindiği üzere, 2015 yılı Ağustos ayında, 35 bin öğretmen ataması yapılacaktır. Detaylı açıklama http://www.memurlar.net/haber/504598/ adresinde yer almaktadır.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı için kanunla ihdas edilen 47 bin kadro düzenlemesi, bilgi sahibi olmayanların olduğu kadar Bakan Nabi Avcı'nın da kafasını karıştırmış görünmektedir.

Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen atamalarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Nabi Avcı'nı kendisine 47 bin atama yapılacağını söylediğini ifade etmektedir.

Cumhurbaşkanının bu açıklaması, Bakan Nabi Avcı'nın en temel konuda dahi bilgi sahibi olmadığını göstermektedir. Yanlış bilgi sahibi olduğu için de, Cumhurbaşkanını yanlış bilgilendirmiştir.

Daha önce de belirttiğimiz üzere, kadro ihdası farklı, atama izni farklı bir olaydır. Kadro ihdası sayısı, aynı miktarda atama izni sayısı anlamına gelmez. Cari yıl içinde ne kadar atama yapılacağını belirleyen sadece atama iznidir.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt gezileri kapsamında Kırıkkale'ye geldi. Cumhuriyet Meydanında halka seslenen Erdoğan atanamayan öğretmenlere Ağustos ayında ihtiyaca göre 47 bin atama yapılacağının müjdesini verdi.

Kırıkkale'de 71 hizmetin toplu açılış töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atanamayan öğretmenlere müjdeli haber verdi. Erdoğan, "Öğretmen atamaları dediniz. Ben söyleyeyim, Milli Eğitim Bakanımı hemen aradım sordum. 2015 için 47 bin kadro ayrıldı ve Temmuz'un ilk haftasında yapılacak KPSS ile bu Ağustos ayında ihtiyaca göre bu 47 bin atama yapılacak. Sizlere şu anda duyurmuş olayım. Ağustostan önce böyle bir atama yok bunu da bilmiş olun" dedi.