Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı

Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı Kırıkkale’de gerçekleştirilecek.
Ahiler Kalkınma Ajansı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte organlarından biri olan ve üyeleri ajansın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 3 Eylül 2014 tarihinde Kırıkkale MKE Sosyal Tesisleri’nde toplanacak.
Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray olmak üzere 9 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı, 10. toplantıyı Kırıkkale’de gerçekleştirecek.
Bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunmak üzere yılda iki kez toplanan Kalkınma Kurulu, bölgesel gelişme hedeflerine yönelik olarak bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere üst düzey temsilcilerin bulunduğu 100 üyeden meydana geliyor.
Açılış konuşmaları ile başlayacak olan 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı çalışmalarının sunumuyla devam edecek. Toplantıda daha sonra Ajans Destek Programları görüşülecek.